28. jaanuar 2013

Ühed mõnusad banaanimuffinid mee, kaneeli ja seemnetega

Hommikusöök on kõige tähtsam, seetõttu peab see minu jaoks olema üks maitsvamaid ja nauditavamaid eineid. Mulle meeldib, kui mul on hommikusöögiks aega - aega valmistada üks hea kohv rohke koheva piimavahuga, aega küpsetada valmis mõned kiirelt valmivad muffinid või meisterdada valmis üks mõnus omlett, mis parmesani ja rukolaga oma tõelist maitsepalet näitab. Aega peab olema ka kõige selle nautimiseks ning söömiseks, siis on hommik alanud täiuslikult.


Nagu eelnenud jutust selgus, siis mis puutub hommikusööki, olen ma tõeline uimerdaja. See-eest algab aga enamus hommikuid maitsvalt:) Nii jõuangi lõpuks selle retseptini, mille valmistamine rohkelt aega ei nõua. Lõpptulemuseks on aga ühed mõnusad banaanimuffinid, mis päeva alustuseks justkui loodud. Minu odrajahu lembus võtab ka siin veidi võimust, kuid ei kurda mina, ei kurda ka sööjad, sest see teeb lõpptulemuse kuidagi selliseks... kuidas nüüd öelda?...... igastahes kes on proovinud, need teavad ja kes veel proovinud ei ole, siis proovige!

Nendes muffinites saavad kokku banaan, kaneel, mesi ja seemned. Viimased annavad palju juurde, nii et ärge neid mitte mingil juhul peale puistamata jätke. Meega on aga juba omad lood. Vahetult enne sööma asumist sulatage mesi pliidil ning niristage see muffinitele. Oehh, see on hea, kui mesi mööda muffinit alla voolab ning muudab mesimagusaks ka muffinipõhja. Kui mesi lemmikute hulka ei kuulu, siis võtke paar viilu juustu, lõigake muffin pooleks, määrige lõikepindu võiga ning pange peale juustuviilud. Tundub imelik? Proovige:)





3 dl nisujahu
1 dl odrajahu
0,75 tl soodat
1,5 dl suhkrut
0,5 tl kaneeli
näpuotsatäis soola
100 g hapukoort
1 muna
2 banaani
3 sl õli
seemneid
mett

Sega kuivained omavahel. Mikserda kausis püreeks hapukoor, muna ja banaan. Lisa püreestatud segu kuivainetele, sega. Seejärel lisa segades hulka õli. Täida muffinivormid tainaga, raputa peale seemneid (3/4 ulatuses) ning küpseta 180 kraadi juures 20-25 min.

Kõige lõpuks sulata mesi pliidil ning nirista vahetult enne serveerimist muffinitele.



Soovitused/tähelepanekud:
  • Kui odrajahu ei meeldi, siis kasuta ainult nisujahu (kokku siis 4dl)
  • Mina küpsetasin muffineid suuremates vormides ning sain sellest 8 muffinit. Kui klassikalise suurusega vormides küpsetada, siis ma arvan, et saab ca 15 muffinit kindlasti.

22 kommentaari :

  1. Oo, minu lemmik söögikord on samuti hommikueine! Ning need muffinid proovin kindlasti järele, tundub olevat vägagi meeldiv ühendatud kasulikuga. :)

    ps Väike tähelepanek, et odrajahu koguseks on kogemata jäänud 1 l, mitte dl.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma pean ütlema, et järgmisel päeval on need isegi mahlasemad. Praegu just söön viimast muffinit hommikukohvi kõrvale:)

      Aitäh tähelepaneku eest. See 1l on veidi liiga suur kogus:)

      Kustuta
  2. Väga maitsvad muffinid tõepoolest! Aitäh!Sooviksin teada ka head kohvi retsepti millest siin postituses räägite.Kuidas saab head kohvi kodustes oludes? Lisaks küsin veel, et järsku Te osakate nõu anda kuidas ma enda tagasihoidlikusse blogisse picasawebi või instagrami fotod üles saaksin panna? Ma saan koguaeg vea teate kui proovin piacaswebi pilte oma blogisse lisada. Või pean selle küsimusega siiski Google teami poole pöörduma? Parimate tervitustega, Merlin

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina teen hommikukohvi värskelt jahvatatud ubadest. Teen sellest valmis kangema kohvi ning lasen veidi tõmmata. Samal ajal lasen piima pliidil soojaks ning siis valmistan presskannuga sellest koheva piimavahu. Selle piimavahu lisan tassi kohvile, peale veidike kaneeli ja ongi valmis:)

      Selle picasawebiga on ka minul viimasel ajal jama, annab veateate, et kokreetmne widget ei ole töökorras. Instagrami saab blogisse panna aga näiteks siit: http://snapwidget.com/

      Loodetavasti on abiks:)

      Kustuta
  3. Isver need on nii head! Ma ei tea mitu korda ma neid juba teinud olen ja isu neist täis ei saa. Need saavad nii kiiresti otsa, et täna teen kohe topelt koguse :)

    VastaKustuta
  4. Aga mida ma teen valesti kui mul ei kerki need nii ilusaks. ..... kerkivad, aga kui jahtuvad vajuvad alla.... :(

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui pärast küpsetamist alla vajuvad, siis tõenäoliselt on ahjutemperatuur liiga suur. Ahjud on erinevad ning võimalik, et Sul veidi äkilisem ahi. Alanda järgmine kord küpsetamisel kuumust retseptis antud temperatuurist 15-20 kraadi võrra. Lisaks võid pärast küpsetamist muffinid avatud ahjuuksega ahju jahtuma jätta:)

      Kustuta
  5. Kas tavalise nisujahu asemel oleks okei kasutada täisteranisujahu? :)

    VastaKustuta
  6. Suurepärane, siis asun katsetama :)

    VastaKustuta
  7. Kui kasutada tavapärast muffinivormi, ilmselt siis väiksemat kui Teie oma, kas peaksin ka siis küpsetusaega lühendama?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Väksemas vormis küpsetades võiks küpsetamisaeg olla umbes 15-20minutit. Vahepeal võib muidugi muffinite valmidust tikuga proovida.

      Kustuta
  8. Tere!

    Järjekordselt head asjad Sinu "sulest" :)

    Tahaks ainult küsida, et kuidas/millega mõõdad Sina jahu, suhkru jne puhul detsiliitreid?
    Asi selles, et alates sellest, kui sain köögikaalu jääb mul jahu peaaegu alati üle. Nii ka siin retseptis. Kui oleksin kogu jahu kohe ära pannud, siis taigen oleks tulnud väga raskesti segatav. Mul jäigi taigen selline... paks ja kleepuv. :) Kuigi jah, ma tean, et siinb pidi vedela jahule lisama, aga see ei tohiks ju asja muuta?

    Mariana

    VastaKustuta
  9. Minul on olemas spetsiaalne nn detsiliitrinõu, mis mahutab kokku 10 dl. Kui Sul seda ei ole, siis soovitan võtta mõõtmisel appi tavalise joogiklaasi, see mahutab 2,5dl :)

    Kaaluga mõõtes, siis 1dl jahu kaalub 60-65g

    Mis sa mõtled selle all, et sul jääb jahu üle?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma mõtlengi seda, et ma kaalun enne asjad valmis ja siis hakkan kokku segama. Ning kui oleks kogu jahu ära pannud (retseptis kokku 4 dl), siis oleks taigen väga raskelt segatav tulnud. Vähemalt ma arvan, et taigen ei peaks selline tulema.

      Ma peaks muidugi ükskord kätte võtma ja vaatama, et kui võtan köögikaalul 1 dl jahu, siis kui palju ta grammides annab. Ja paistab, et pean ikka selle detsiliitrinõu ka muretsema. :)

      Kustuta
    2. 1 dl jahu kaalubki 60-65 grammi. See on iga komponendi puhul erinev. 1 dl suhkrut kaalub näiteks 90 grammi. Ma peaksin mingi aeg oma tabeli ka siia üles riputama. Seal on täpselt kirjas kui palju dl grammides kaalub:)

      Kustuta
    3. Ahjaa, ma jätsin ju selle ütlemata, et köögikaalul valisin ma mõõtühikuks detsiliitrid, mitte grammid. :) Sellepärast mõtlesin ka üle mõõta kaalu õigsuse (kas minu kaalul saadud 1 dl jahu võrdub 60-65 grammiga või mitte).
      Tabel oleks väga hea, sest internet annab väga erinevat infot. :)

      Kustuta
    4. aaa, siis on selge:)

      Tabeli panen plaani;)

      Kustuta
  10. Väga mõnusad muffinid.
    Kasutasin ära 3 pruuniks tõmbunud banaani, teiste ainete kogused jätsin samaks. Juba küpsedes tuli imehead banaanilõhna, ahjust võtsin välja mõnusad kohevad muffinid, mis kadusid laualt imekiiresti . :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tore, kui meeldis. Mul tuli just praegu nende järgi isu:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails