14. jaanuar 2013

Pizza - lihtne, kiire ja tohutult maitsev

Siin on üks retsept, mis valmis eile koos pisikese abilisega. Rannamõisa nädala retsepti mõeldes, tuli isu millegi mugavustoidu järele ning lõpptulemuseks sai valmis üks mõnus pizza, ideaalne valmistamiseks koos lastega. Tegelikult tegi väike peakokk enamuse tööst ise ära, nii et minu ainukeseks vaevaks oli pizza ahju lükata ning siis 10 minuti pärast see lauale jahtuma panna.Väikesed abilised saavad selle pizza puhul oma käed tööle panna ning tänu isetegemisele on ka isu suurem - mis ise tehtud, see ju kõige paremini tehtud. 

Tulemuseks on suur plaaditäis pizzat, mis maitseb pisikestele ja suurtele kokkadele. Jah, tegemist on ühe kiire pizza variandiga, mis maitseb ülihästi. Väikestele sobib pizza kõrvale ideaalselt klaas piima, suuremad aga võivad kapist välja otsida mõne hea punase veini, käima panna mõne hea vanema filmi ning siis nautida toasoojust, kui õues laiutavad miinuskraadid ning puhub külm-külm tuul...

Kui eelmises postituses sain modelli niisama palumise peale, siis seekord läks see mulle maksma täpselt ühe suure šokolaadimuffini....mis edasi?


1 pk lavašši
ca 5 sl tomatipastat
1 küüslauguküüs
peotäis basiilikulehti
1 suitsukanakoib
100 g riivitud juustu
pipart

Laota lavašš küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri peale tomatipasta. Haki küüslauguküüs hästi peeneks ning raputa tomatipastale (ajasin selle lusikaga laiali). Aseta peale basiilikulehed ning väikemateks tükkideks hakitud suitsukanaliha. Kata riivitud juustuga ning küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Enne serveerimist raputa peale värskelt jahvatatud pipart.


12 kommentaari :

  1. Meie oleme teinud sellist kiirpitsat kasutades tortillasid, nii saab igaüks teha omale eraldi meelepärase pitsa. Tõeliselt mõnus kodune comfort-food :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja, tortillaga olen ise ka teinud. Aga minu arvates jääb lavaššiga isegi mõnusam - põhi ja kate on ühtlasemalt kokku sulanud:) Aga kiire on tõepoolest - hea tüütu reklaamipausi ajal valmis teha:)

      Kustuta
  2. Mis tomatipastad sa ise kasutad/soovitad? Mulle tundub, et ma pole kodupitsade jaoks ise seda õiget tomativarianti leidnud...

    Annika

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kusjuures ma ei ole väga mingit kindlat sorti eelistanud. Tean, et ühes kandilises punases pappkarbis on tomatipasta, mille ostmisest hoidun, aga muidu kindlaid lemmikuid ei ole:)

      Kustuta
  3. See pitsa oli tõsine hitt meie kodus.Sõid nii suured kui väiksed isuga :) Ainult, et järgmine kord pean topelt koguse tegema :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No rõõm kuulda.
      Mul mees palus seda pizzategu sel laupäeval uuesti korrata, siis teen arvatavasti ka topeltkoguse:)

      Kustuta
  4. Tegin kaks pitsat, ühe suitsukana ja teise singiga... mõlemad kadusid minutitega. Pitsa nägi nii kena välja, ääred veidi krõbedad ja koos värskete basiilikulehtedega kaunistatult uskumatult isuäratav. Aitäh jälle geniaalse idee eest! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tore kuulda, kui meeldis. Meil on see viimasel ajal saanud kiireks ampsuks, kui koju jõuame ja kõhud nii tühjad ja kokata väga ei taha:)

      Kustuta
  5. Lisasin juurde veel päikesekuivatatud tomateid :) Väga hea!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Me tegime seda just eile õhtuseks filmi vaatamise ajaks. Lisasime ka päikesekuivatatud tomateid, kuna pooleldi tühi purk tuli ära kasutada;)

      Kustuta
  6. kas see pitsa kõlbab ka jägmisel päeval? Mehele sünnipäeva puhul midagi tööle kaasa vaja teha, aga hommikul nagu ei viitsikls väga mässata, saaks õhtul valmis teha.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails