28. oktoober 2012

Maailma parimad "valepirukad" šokolaadikreemi ja maapähklivõiga

Jah just - maailma parimad. Need on täidlased, rohke täidisega, maitselt lihtsalt võrratud ning maapähklisõltlastele lihtsalt kohustuslikud. Valmistatud tortilladest, kuid siiski nimetagem neid valepirukateks tänu oma headusele. Nimetus tortilla tundub veidi ülekohtune ning liiga tavaline nende mõnusate ampsude jaoks.


Kuna viimasel ajal olen katsetanud uusi (mis tegelikult ei ole enam nii uued) toorjuustukreeme ning neid erinevatesse retseptidesse paigutanud, siis nii mitmedki retseptid on läinud kordamisele. Nii on ka selle retseptiga - need on lihtsalt suurepärased:)  Ja kuna maapähklivõi on mu teine nimi ning minu köögiriiulil asetseb hetkel täpselt 3 erinevat maapähklivõipurki, siis ei olnud isegi kahtlust, et see maitsev tegelane ka siiasamasse retsepti oma  tee leiab. Šokolaad ja maapähklivõi on kokku ju loodud!

neljale

4 tortillat
4 banaani
4 sl toorjuustukreemi šokolaadiga (Farmi toode)
4 sl maapähklivõid

Jaota mõtteliselt tortilla pooleks ning viiluta banaan ühele poolele tortillale.Toimi samamoodi ka teiste tortilladega. Grilli tortillasid ahjus kuni need hakkavad kergelt juba kuldpruuniks minema. Seejärel määri igale tortilla banaanidest vabaks jäänud poolele supilusikatäis (ära koonerda) toorjuustukreemi, seejärel määri selle peale supilusikatäis maapähklivõid.

Murra tortilla pooleks (tõsta maapähkli-šokolaadikreemiga määritud pool banaaniviilude peale). Poolita tortilla uuesti, et moodustuks tortillaveerand. Raputa peale veidi tuhksuhkrut ja ongi valmis!

7 kommentaari :

  1. Isuäratav blogi võrratute piltidega. Aitäh jagamast!

    VastaKustuta
  2. kust kohast saab pärnust parimat maapähklivõid?:)

    VastaKustuta
  3. Pärnus olen tegelikult näinud vaid ühte sorti maapähklivõid. See on leitav nii Selveritest, Rimist, kui ka portaka toidupoest:)

    Minul on aga lisaks sellele tüüpilisele maapähklivõile olemas ka Marc&Spenceri maapähklivõid - üks mahe ja teine nn crunchy-variant. Viimane on lihtsalt imeline:) Soovitan.

    VastaKustuta
  4. Jammmmi!!! Tegin täna seda oma perele ja lisasin veel värskeid maasikaid ka peale. Küll oli mõnus magus taldrikutäis! :) Maasikad omakorda andsid mahlakust ja värskust koogile ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. oi, maasikad on väga hea mõte. Eriti veel praegusel ajal:)

      Kustuta
    2. No hea, et sain ka abiks olla :D Ja oma sünnipäevaks teen tordi asemel perele just seda magusat suutäit! ;)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails