9. juuli 2012

Kõige lihtsamini valmiv maasikakook


Kuigi ilmad on veidi metsa poole, siis mul on siiski tunne, et suvi on käes. Juba pikemat aega olen paiknenud suvilas - mõnus on. Hommik algab üldjuhul kergelt kastemärjase maapinnaga, mida siis hommikune päike sujuvalt kuivatama hakkab. Nagu suvilates/maakodudes ikka, siis hõlmavad enamuse ajast mitmesugused aiatööd. Ei kurda, kohe üldse mitte, sest isegi, kui päev läbi on aias mütatud hekilõikuri ja rehaga, siis on ikkagi tunne nagu puhkaksin. Tomatid kasvavad jõudsalt ning kurgitaimed näitavad päevast päeva, kui kõrgeks on võimalik sirguda. Viimasel ajal tekitab ärevust muidugi kasvuhoone lähedale kolinud nastikupere, kuid pole hullu. Mõlemad osapooled püüavad üksteist viisakalt mitte segada. Loomulikult pildistan ning teen süüa ka. Kookisin puuriida juurest välja vanad veranda lauajupid (tegelikult sai need viidud sinna umbes nädalake tagasi, siis kui uue veranda ehitasime). Need vanad lauajupid asetasin ridamisi aia äärde pildistamise tarbeks. Ausalt öeldes, tundus verandajuppidest alus olema ideaalne hommikul valmistatud koogi ülesvõtteks. 

Kuidas siis muidu saab, kui ei valmista maasikahooajal üht koogikest. Loomulikult peab üks õige maasikakook sisaldama kasvõi veidikene vahukoort. See kook on veidi teistsugune, sest põhjaks on koogil vaid maasikad. Täidiseks toorjuustukreem, vahele veidi küpsiseid ning kõige peal vahukoor. See kook on kiire, lihtne ja ülimalt maitsev. Sööjad kiitsid ning kõige väiksem pereliige sõi korraga 3 koogilõiku. Seda maiust võite sööma asuda kohe peale valmistamist, siis kui toorjuustutäidis on veel pehme. Kui aga oodata veid (umbes 3 tundi), siis on täidis juba tahenenud kreemjaks – ja ka siis on hea aeg kooki nautida!!


350 g maasikaid
150 g piimašokolaadi
400 g toorjuustu
75 g küpsiseid (kasutasin kaeraküpsiseid)
2 dl rõõska koort (35%)
1 sl suhkrut
mandlilaaste (kaunistuseks)

Viiluta maasikad ning aseta need alusele (kasutasin ca 21-22 cm läbimõõdiga alust). Sulata šokolaad vesivannil. Sega toasoe toorjuust lahti ning sega sisse sulatatud šokolaad. Vala segu maasikatele. Raputa toorjuustusegu peale purustatud küpsised. Vahusta koor suhkruga ning kata kook vahukoorega. Kaunistuseks rösti pannil koogile peale mandlilaaste. Serveeri.



9 kommentaari :

  1. Oh! Just otsisin mõnda sellist lihsat retsepti. Mõtlen, et proovin seda Phiadelphia Milka toorjuustuga, siis veel vähem mässamist :) Aitäh ja ilusat suve.

    Kadri

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kusjuures ma polegi seda milka toorjuustu maitsenud. Kas see on parajalt magus?

      Igastahes, kui koogi sööjate hulgas juhtub lapsi olema, siis see kook läheb kindlasti peale. Minu 4 aastane küsis aina juurde:)

      Kustuta
  2. Milka toorjuust on super hea. Mõnusalt kreemjas ja magus, suussulav. Ei ole nii kõva kui Nutella. Seega soovitan soojalt niisama saia peale määrida või ka erinevatesse magustoitudesse. Minu selle suve lemmik.

    Homme läheb maasikakook katsetamisele. Usun ka, et lastele peaks meeldima.

    Kadri

    VastaKustuta
  3. See kook kadus laualt mõne minutiga ja järgmine kord teen kindlasti topelt koguse :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No seda on tore kuulda, Kui maasikad otsa saavad, siis võib mustikatega proovida:)

      Kustuta
  4. Kui seda teha suuremale seltskonnale, kas peaks koguseid kolmekordistama ja kas šelatiini võiks ka lisada?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oleneb kui suur seltskond on:) Ühest kogusest saab ca 12 koogiviilu. Želatiini pole vaja lisada, kuna tänu šokolaadile taheneb kook ilusti ära:)

      Kustuta
  5. Kui maasikaid pole võimalik poest saada, siis kas sinna koogile sobivad ka mõned muud marjad?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Loomulikult sobivad, aga väga hapud need olla ei tohiks. Hetkel on poes müügil näiteks magusaid virsikuid, ka nendega võib proovida:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails