27. juuli 2012

Kiire küpsiserull vaid kolmest koostisainest


See kook valmis puhtalt igavuse tagajärjel, kui käed justkui kibelesid miskit kiiret valmistama. Koos lapse abiga, kes õhinaga küpsiseid purustas, sai valmis paar minutiga (ei ole liialdus) kiire küpsiserull, mis seejärel külmkappi tahenema suundus.

Mis saakski olla kiirem kook, kui küpsistest, hapukoorest ja toorjuustukreemist kokkusegatud küpsiserull? Kooki süües on toorjuustukreemitükid küpsiserulli vahel ülimalt maitsvad ning tekitab isegi väikest sõltuvust. Šokolaadise toorjuustukreemi võib soovi korral vahetada ka maapähklivõi, šokolaadikreemi vastu. Paha ei tee, kui proovida seda Farmi sarja teise tootega - karamellise toorjuustukreemiga. Viimase puhul sisendage enne topsiku avamist endale, et see on AINULT koogi tarbeks, mitte söömiseks...... Ja järgnevalt siis kõige kiirem küpsiserull vaid kolmest komponendist: 



360 g küpsiseid kakaoga
325 g hapukoort
1 pk Farmi toorjuustukreemi šokolaadiga
(või maapähklivõid või šokolaadikreemi)

Pane kõrvale 2 küpsist ning tambi ülejäänud küpsised (näiteks lihahaamriga) puruks. Küpsisepurus peaks olema nii suuremaid kui ka väiksemaid tükke. Lisa hapukoor ning sega korralikult segamini. Seejärel sega segusse toorjuustukreemitükid.

Aseta küpsisemass toidukilele ning vormi vorstikujuliseks. Kata toidukilega ning aseta külmkappi vähemalt 4 tunniks tahenema. Seejärel purusta kõrvale pandud küpsised peeneks puruks ning püherda rulli küpsisepurus. Serveeri.



9 kommentaari :

  1. Nii ahvatlev näeb välja ja ülimalt lihtne teha!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Lihtne on see tõesti. Parajalt lihtne koos lapsega teha.

      Kustuta
  2. Kuna mul hetkel pole olude sunnil ahju, kuid tulid soolaleivalised, siis tegin selle koogi. Sobis imehästi, tänud retsepti eest!

    VastaKustuta
  3. Kui mitmele sellisest kogusest jätkub?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. võib mõelda nii, et see on võrdne 24 cm läbimõõdulise keskmise kõrguse koogiga. Ehk nii palju, kui on sellise suuruse koogil sööjaid, siis niipalju saab söönuks ka sellest küpsiserullist:)

      Kustuta
  4. Kuna ei tuvasta Farmi sortimendist sellist toodet, siis mis kogusest asendusest on juttu? Oskate veel mingit valmiskujul asja sinna sisse (mitte pähklivõid) soovitada?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere, Triin

      Kahjuks on Farmi selle suurepärase toote tootmise lõpetanud. Soovitan kasutada selle asemel võrdses koguses toorjuustu ja šokolaadikreemi ehk siis 75g toorjuustu ja 75g šokolaadikreemi:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails