19. detsember 2011

Tšilliselt kuum jõulujook vahustatud piimaga

Täna hommikul hoiatati, et ilmad lähevad krõbedamaks. Tuleb varuda palju soojendavaid joogiretsepte ja süüa vürtsikaid pajaroogi. Enamasti käivadki ju külmad talveilmad käsikäes vürtsiste toitude ja mõnusate soojendavate jookidega. Mis saab siis, kui aga õhetama panev tšilli ja kuum talvejook ühendada? Minul valmis sellest üks äärmiselt nauditav talvejook natukese tšilliga.  See jook valmib koheva piimavahuga, mis valmistatud õnnestunult täiesti kodusel viisil. Kõik on lihtne, sest sellise täidlase piimavahu valmistamiseks ei ole vaja muud kui pisikest kohvi-presskannu.Olen valmis miinuskraadideks!


Kogus: 1 kruusitäis õhetavat jõulujooki

2,5 dl piima
3 tl magusat kakaopulbrit
näpuotsatäis piparkoogimaitseainet
näpuotsatäis peeneks jahvatatud punast tšillipipart

Kuumuta piim potis leigeks. Pane kruusipõhja kakaopulber, piparkoogimaitseaine ja hakitud tšillipipar. Lisa 3 sl leiget piima ning lahusta selles kakaosegu. Vala ülejäänud piim pisikesse kohvi-presskannu ning alusta vahustamist. Selleks liiguta pressi kiiresti üles-alla umbes 5-10sekundit, seejärel eemalda kaas ning vala piimavaht kruusi kakaole.

Retsept ilmus Äripäeva jõulueris 17.12.2011


7 kommentaari :

  1. Ma olen ka tulist tšilliusku :)

    Palju õnne abikaasa sünnipäeva puhul ;)

    VastaKustuta
  2. Ma tänan, teine jälle aastakese vanem:)

    VastaKustuta
  3. Ma olen piimavahtu teinud veel niimoodi, et blenderis ja/või miksriga külma piima vahustanud (u. 30 sek) ja seejärel kallanud kõrgesse latteklaasi ja pannud mikrosse (olenevalt võimsusest) u. 1'ks minutiks, pidevalt jälgides, et üle ei tuleks. Suurepärane paks vaht tuleb nii. Soovitan proovida!

    VastaKustuta
  4. Väga hea nipp, tänud:) Kahjuks mul ei ole mikrolaineahju. Aga ma tean, et ka lihtsalt soojendatud kakao on mikrikas selline kohevam. Kui eelnevalt veel mikserdada, siis võib kindlasti väga mõnus vaht jääda.

    VastaKustuta
  5. Mmm, praegu sooviks kohe väga seda kuuma jooki rüübata!
    Imearmas foto!

    VastaKustuta
  6. Kruus pildil on ikka väga šeff! (Küll ma selle joogi ka ära proovin :))

    VastaKustuta
  7. Kui ma seda kruusi sõbranna kruusikapis nägin, siis mul samastus koheselt sellega miski münus kuum šokolaadine talvejook. Kruus tuli kapist välja ja potsatas minu fotoka ette:)

    ..kusjuures, see tšilline kakaojoogike annab parajalt sooja tunde sisse - proovitud ja tõestatud:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails