25. juuli 2011

Suvine külm tomati-basiilikusupp lapi juustuga

Supp, mida saab tänu küpsetele tomatimaitsega tomatitele valmistada ainult suvel, nii et ainuõige aeg on seda hetkel teha. Arvestades, et tegemist on ülilihtsa retseptiga, siis sobib see ideaalselt kiireks vahepalaks ja esimeseks nälja peletamiseks. Kuumad ilmad on ainult plusspunktiks selle supi juurde:)

Retsepti tee sai minu toidulauale ühel päeval Põhjaka koduleheküljel üleval olnud päevamenüüst. Alustasin menüü lugemist - külm tomatisupp ning minu süda oli koheselt võidetud. See kohe kutsus võimatult kuumal suvepäeval ennast proovima.

kahele
ca 500 g tomateid
2 sl värskelt hakitud basiilikulehti

0,5 tl palsami
äädikat
1 tl suhkrut

soola, pipart

100 g lapi juustu


Koori tomatid, selleks lõika noaga tomatitele peale ristid ning kasta need umbes 30sekundiks keevasse vette, seejärel koori tomatitel “nahk”. Eemalda tomatitel varre koht ning pane tomatid kaussi, lisa hakitud basiilik, palsamiäädikas, suhkur ja veidi jahvatatud pipart. Mikserda kõik püreeks, Maitsesta soolaga (vajadusel lisa veidi suhkrut) ning mikerda veel korra. Aseta supp kaussidesse.

Tükelda lapi juust kuubikuteks ning prae kuumal pannil mõlemad pooled läbi (selleks ei kulu kaua aega). Aseta juustutükid supile ning serveeri kohe, kuni juust on veel mõnusalt sulanud konsistentsiga.




Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails