20. märts 2011

Croissant, mis maitsevõiga sõbruneb

/Prindi retsept/

Praegu võiks ju siin kirjas olla prantsuse sarvesaiakeste valmistamise retsept kohe päris-päris algusest, kuid jah - nagu ikka otsustasin lihtsama vastupanutee kasuks. Need siin on sarvesaiakesed, mis valmivad poole tunniga. Juba pikemat aega olen täiuslike võisaiade otsingul. Võib öelda, et ühed ideaalsed võisaiad ootavad mind Tallinna ühes kohvikus igakord kui pealinna satun:) (Olen loomulikult tänulik, kui keegi annab vihjeid veel kohtadest, kus oma ostus pettuma ei pea). Omamoodi võisaiade eksperdina võin öelda, et minu jaoks on olemas kolm olulist tegurit:
1. või - seda peab olema äratuntavalt parajalt, et otsustad rannahooajale parem mitte mõelda;
2. kihilisus - kahjuks on enamikud poes müüdavad võisaiad, nagu tavalised kahvatud pärmitaina kuklid ning võisaiadele omase kihilisuse pead ise juurde mõtlema.
3. soolasus - mis võisai see ilma äratuntava soolata oleks?!?

Niisiis, just nendest omadustest lähtuvalt, said valmis ka minu hommikused maitsevõiga (pole patt öelda, et oivalised) croissant'id.

6 tk

1 pk (500g) külmutatud pärmi-lehttainast
50 g toasooja võid

väike kimbuke petersellilehti

meresoola

1 muna (pealt määrimiseks)


Laota valmis tainaplaadid lauale (vajadusel rulli õhukeseks pikaks ristkülikuks). Mikserda või, petersellilehed ja meresool (lisa maitse järgi) kokku ühtlaseks massiks. Määri saadud või tainale ning seejärel lõika ristkülik kuueks kolmnurgaks. Rulli need laiemast otsast rulli ning kaaruta otsad veidike sissepoole. Määri pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 200 kraadi juures ca 15-20 minutit.



4 kommentaari :

  1. Kas 1 pakk tainast tähendab 500g või 1kg?

    VastaKustuta
  2. Oih, minu apsakas. 500g on siin mõeldud:)

    VastaKustuta
  3. huvitav, kus see kohvik küll asub? :p tuleb kohe tahtmine sinna võisaiu sööma minna, kui mu sportimine jälle söömist võimaldab

    VastaKustuta
  4. See kohvik asub Olümpia Hotelli esimesel korrusel - Café Boulevard;)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails