30. detsember 2010

Lumevahune kohupiimakook vol2

/Prindi retsept/

Hetkel ei miskit uut, lihtsalt üks retsept uuemas kuues. Järnev kook on vol2 minu piparkoogi-kohupiimakoogist. Lihtsalt juhuks, kui jõuluaeg on möödas ning piparkoogid enam elevust ei tekita. See veidi argipäevasem versioon on küpsetatud harilikust muretaignast, mille vahele on peidetud maasikamaitseline kohupiimatäidis.


Põhi:
125 g jahu

60 g suhkrut

näpuotsatäis soola
60 g võid

1 munakollane


Täidis:
1 dl suhkrut

2 sl jahu

2 sl toasooja võid

400 g kohupiimapastat (maasikamaitsega)

1 muna

1 munakollane

3 sl hapukoort


Kate:

2 munavalget

1 dl tuhksuhkrut


Põhja jaoks sega kuivained, näpi hulka või ning lisa munakollane. Sega purutaoliseks massiks ning kata sellega küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (Ø22cm) põhi. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 7 minutit.

Sega omavahel suhkur, jahu ja toasoe või. Lisa ülejäänud ained ning sega ühtlaseks. Vala täidis eelküpsenud põhjale ning küpseta 180 kraadi juures 35 min.

Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Seejärel lisa (ise pidevalt vahustades) juurde vähehaaval tuhksuhkur. Vahusta seni kuni segu muutub läikivaks. Aseta saadud segu koogile ning küpeta veel 180 kraadi juures 7 minutit. Enne serveerimist lase koogil jahtuda.

6 kommentaari :

  1. Nami- namis tehti kunagi sellist kooki Ungari kohupiimakoogi nime all.
    http://nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=10232

    VastaKustuta
  2. Tegin selle koogi kokku kahest koogist: Esimene - http://kokkama.blogspot.com/2009/02/kohupiimakook-nagu-vanasti.html / Teine - http://kokkama.blogspot.com/2010/12/beseevahune-kohupiimakook-piparkoogiga.html :)

    Ilusat iit aastat:)

    VastaKustuta
  3. Nii , mul käsil see.. Avastasin, et tuleks endale kaal muretseda või siis teha endale üht koma teist selgeks. Aga panin nii silmaja tunde järgi.. See selleks, 22.15 võtan koogi ahjust ja loodan, et see tuli välja.Pildil on väääga isuäratav!!!

    Kindlasti panen silma blogile peale ;)

    VastaKustuta
  4. Kellaaega vaadtates võtsid sa koogi kolm minutit tagasi ahjust välja. Kook peab nüüd küll jahtuma, aga loodetavasti tuli välja:)

    VastaKustuta
  5. Kui ma kasutan koogivormi 28cm, siis palju ma pean koguseid suurendama?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tervitus! Sellisel juhul tuleks kogused korrutada 1,6ga!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails