On ilmselge, et kella kuue paiku  hommikul ei tasu kohe oma küpsetiste-tegemistega alustada. Nimelt olin  valmistamas paar päeva tagasi ühte sünnipäevatorti - täidiseks õunad  ning katteks suur vahukoore-toorjuustukreemikuhi. Ahjust tuli välja aga  põhjast üleliia tumenenud küpsetis. Olin juba kiruma hakkamas oma ahju. Täiesti võimalik, et see minu küpetamisinnukusele väga vastu ei pea.  Pool-juhuslikult avastasin, et ahi oli pandud ainult alt  küpsetamireziimile. Niisiis võib  võtta selle veidi üle pruunistunud koogi ning niisama ära süüa, teine  variant on teha rummipalle, kolmas idee on aga veidi veel edasi mõelda  ning teha rummikookidest stritslit. Rummikoogisõpradele lausa  kohustuslik. Rummikoogi taigna võid teha täiesti maitse järgi. Kakaod  lisa tunde järgi - kui tahad tumedat tainast pane kakaod rohkem ning  vastupidi. Tegelikult ei pea kook selle küpsetise valmistamiseks üldsegi  mitte untsu minema, kui on kooki järgi, saab ka suurepäraselt seda  kasutada.

1 õunakook (valmistasin selle retsepti järgi)
3-4 sl võid
2-3 sl hapukoort
magustamata kakaopulbrit
suhkrut
rummi
Tainas:
25 g pärmi
3 dl leiget vett
1 dl suhkrut
0,75 tl soola
8-9 dl jahu
3 sl õli
Võta  õunakook (ei pea terve suur kook olema, piisab ka vähemast) ning  murenda see kaussi (võid ka mikserdada). Sulata potis või ning lisa see  murendatud õunakoogi segule. Sega sisse hapukoor. Lisa maitse järgi  kakaod, suhkrut ja rummi ning sega kõik ühtlaseks. Pane pärmitaigna  valmistamise ajaks jahedasse.
Murenda pärm leigesse vette ja sega  õrnalt, kuni lahustub. Lisa suhkur, sool ja jahu. Jahu lisamisel vaata,  et taigen ei jääks liiga kõva, pigem vedelam (nii kerkib paremini).  Sõtku veidi ja lisa hulka õli. Puista sõtkutud taignale peale veidi jahu  ja pane taigen rätiku alla, sooja kohta kerkima ca pooleks tunniks.
Kerkinud  taigen rulli taignarulli abil 1 cm paksuseks ristkülikuks. Määri peale  veidi võid ning kata tainas tervenisti rummikoogi-seguga. Keera taigen  pikemast küljest rulli. Moodusta sellest ring, ühendades taignaotsad  omavahel. Lase kerkida plaadil ca 15 minutit. Seejärel küpseta 175  kraadi juures 25-35 minutit. Kuni kringel on pealt kuldpruun. Võta  ahjust, piserda peale veidi vett ning jahuta.
 
 
 
Oh, kui hea mõte õunasest rummikoogist. Peaks ka proovima, kui ämmalt uue portsu õunu saan :)
VastaKustutavõin igastahes öelda, et maitse tuli nii hea:) See aasta tundub õuntega kuidagi kööga olevat, mitte kuskil ei taha eriti need kasvada...kahju:(
VastaKustutaIdee tundub ahvatlev ja pilt samuti:P
VastaKustuta