17. november 2009

Tomatikaste - natuke vürtsikas, natuke magus

/Prindi retsept/

Üldiselt näeb mind toidupoes ringi siblimas koos valge paberitükile kritseldatud poenimekirjaga. Ilma selleta ma lihtsalt unustan vajalikke asju osta. Nii ka seekord, kui tahtsin valmistada oma juuksuri antud retsepti järgi tomatihoidist. Samas hea vähemalt seegi, et tomatid poekorvi panin (muidugi saab kõige parema tulemuse suvelõpu magusatest koduaia tomatitest). Väikeste muudatustega aga valmis tohutult hea asi, mida olen kasutanud pastakastmena ning liha kõrvale (ja mis seal salata ka niisama olen lusikaga kallal käinud) – nii nauditav...

1 kg tomateid
1 tšillipipar
1 sibul
3 marineeritud kurki
100 g suhkrut

3 nelgi tera
0,25 tl kaneelipulbrit

1 dl punase veini äädikat

0,5 tl jahvatatud koriandrit

1 sl sinepit
1 tl soola

Pista tomatid minutiks keeva vette, seejärel koori noa abil nahk maha (keeva vette pistes on kergem koorida). Tükelda kooritud tomat, tšillipipar, marineeritud kurgid ja sibul väiksemateks tükkideks. Pane kõik potti, lisa suhkur ning keeda tasasel tulel 1 tund. Seejärel lisa kõik maitseained ja keeda veel 30 minutit. Tõsta kuum valmis segu purkidesse. Kaste on lõplikult valmis umbes 2 nädala pärast.

7 kommentaari :

  1. Marineeritud kurk on väga ahvatlev seal sees :P

    VastaKustuta
  2. Tegin umbes niimoodi tomatimoosi, aga tomatite koorimisega vaeva näha ei viitsinud. Hiljem lasin kogu kupatuse tsentrifuugist läbi. Selline mõnus ketšupilaadne möks tuli, mille limpsimata jätmine nõuab suurt tahtejõudu. -)

    VastaKustuta
  3. jah eks seda tahtejõudu on päris tihti vaja, aga minul puudub:)

    VastaKustuta
  4. tere Ragne, tegin täna seda tomati sibulahoidist. Laisk nagu ma olen tomateid ei koorinud ja see hoidis jäi kuidagi vesine, ei ole selline nagu sul pildi peal ilus paks. Kas oskad öelda millest võib see vesine jääda?

    VastaKustuta
  5. Kui jäi liiga vedel, siis peaks kauem lasta pliidil podiseda. Silma järgi saab vaadata kui paras paksus on saavutatud, siis tuleb pliidilt võtta. Arvestada tuleb sellega, et jahtudes muutub see hoidid veidi paksemaks:)

    VastaKustuta
  6. Tere
    Kas hapukurk ka sobib ? Tundub väga isuäratav

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails