31. august 2009

Nii hea Mannakook

/Prindi retsept/

Vabandan, et ei ole vahepeal jaganud Teiega oma köögitoimetusi ja kokkamisi. Põhjus lihtne – viibisin nädalakese pealinnas, nautides jalutuskäike vanalinnas, uudistades sealseid hubaseid kohvikuid ning premeerides end hommikuti Olümpia kohviku võiroosidega....

Valmistasin selle aja jooksul ka üht veidi teistsugust kooki ning kindlasti tahaks retsepti eest tänada ühte minu tublit blogikülastajat Rainet, kes selle mulle eelmine nädal saatis. Nii tore oli lugeda oma e-maile ja leida sealt Raine saadetud mannakoogi-retsepti, mis pidi olema populaarseks küpsetiseks Põhja-Itaalias. Maitselt oleks tegemist justkui kohupiimast pakatava küpsetisega.. Siiamaani igatsen selle äratuntavalt sidrunilise ning kergelt rummise maiuse järele. Ma kujutan ette, et praegusel ajal oleks õunakissell sellele koogile heaks kaaslaseks.

100g rosinaid
50 ml rummi

1 l piima

200g suhkurt
1 sidruni riivitud koor
250 g mannat
100g võid
2 muna

Esmalt pane rosinad rummi ligunema. Seejärel keeda piim koos suhkru ja riivitud sidrunikoorega kuni keemiseni. Siis lisa segades manna ning keeda madalal kuumusel pudruks. Jahuta paar minutit ning siis lisa juurde või, ühe kaupa munad ning rummis ligunenud rosinad (võid lisada ka järelejäänud rummivedeliku). Sega korralikult.

Kata koogivormi põhi (Ø 26cm )võiga ja raputa üle jahu või riivsaiaga. Küpseta 220 kraadises ahjus 35- 45 minutit või seni kuni kook on pealt kuldpruun. Enne söömist lase koogil jahtuda.

11 kommentaari :

  1. Retsept on leidnud koha minu kaustas ja ootab järge. Aitähh! kaneelikang

    VastaKustuta
  2. Tore. Hoiatan - seda on väga lihtne valmistada:)

    VastaKustuta
  3. Retsepti lugedes midagi minu maitsele!!!! Ja just kisselliga!!!!

    VastaKustuta
  4. Viimased tükid ujutasin mustikakisselli, nii hea:)

    VastaKustuta
  5. teen praegu seda kooki esimest korda..köök on mõnnat sidrunilõhna täis..kohe läheb manna ka piima sisse:) näis, kui hea kook tuleb..ilmselt väga hea:D

    VastaKustuta
  6. päris hea tuli, ei nurise..söön seda hetkel sama hoolega kui tavalist mannaputru:D, ehk siis pool on varsti kadunud:D kõige paremad on krõbedad ääred ja riivsaiane põhi:P muidu maitse on ka väga huvitav:)

    VastaKustuta
  7. Kas sa sel jahtuda ei lasknudki, siis kook tahkestub kõvemaks. Mulle meeldib seda kooki süüa külma mustikakisselliga:)

    VastaKustuta
  8. Proovisin ka kooki teha ja nii maitsev tuli, kõigile meeldis, ema soovib lausa sünnipäevaks seda. Ise alguses kahtlesin, sest mannapuder ei kuulu minu lemmikute toitude hulka, aga kook oli küll maitsev. Kuid ahjus oli see mul tunduvalt kauem, ei tahtnud pealt üldse pruunistuda, ahjus oli see ligi poolteist tundi. Võtan järgmisi retsepte ette ja katsetan:) Ei väsi kordumast, et väga meeldib Teie blogi :)

    VastaKustuta
  9. Minul vastupidi manna jälle suur lemmik, nii et mul kartust selle koogi ees ei olnud:)

    VastaKustuta
  10. See kook on nii hea ja mõnusalt kohupiimane! :) Lisasin ka natuke soola.
    Kui pudru sisse segada toorjuustu, kas tulemus oleks veel kohupiimasem?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja vôib proovida küll. Maitse on kindlasti kreemjam.:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails