15. mai 2009

Kookosest pakatav rabarberikook

/Prindi retsept/

Sel nädalal olen jõudnud küpsetada kaks imemaitsvat ja hästi õnnestunud rabarberikooki (teisest rabarberikoogist blogin natuke hiljem). Igastahes, nädala alguses valmis kookosene rabarberikook, see küpsetis oli mul kindla peale minek, kuna see on üks kookidest (lisaks biskviitkattega koogile), mida ma lihtsalt PEAN rabarberihooajal küpsetama. Esmakordselt küpsetasin seda kooki vist 4 aastat tagasi. Selle koogi rabarberitäidis tuleb nii mõnusalt mahlane, milles on arvatavasti osaliselt süüdi ka koogi kookoseline kate. Julgen kindlasti soovitada! See kook on tehtud kandilisse vormi (oli lihtsalt kandilise koogi isu:)), kuid tavaliselt teen seda lahtikäiva ümmarguse 22-24cm läbimõõduga vormi.


Põhi:
3 dl jahu
0,5 dl tuhksuhkrut
150 g võid
2 sl külma vett

Täidis:
500 – 600 g kooritud rabarberit
1 sl suhkrut
1 sl kartulijahu
0,5 dl kookoshelbeid

Kate:
2 muna
2 dl suhkrut
1 dl kookoshelbeid


Sega jahu, suhkur ja või korralikult omavahel, lisa vesi ning sega ühtlaseks tainaks. Suru see lahtikäiva koogivormi (Ø 22-24cm) põhja ja äärtele. Torka kahvliga mõned augud tainasse ning pane 15 minutiks külmkappi. Seejärel küpseta põhja 15 minutit 175 kraadi juures.

Täidise jaoks lõika rabarberid väiksemateks tükkideks ning sega ülejäänud täidise ainetega. Katte jaoks vahusta munad suhkruga ning seejärel sega hulka kookoshelbed.

Laota rabarberid eelküpsenud põhjale, vala peale kookoskate ja küpseta veel 30 minutit. Head nautimist!

11 kommentaari :

  1. Proovisin järele - väga maitsev ja hõrk. Aitäh ilusa ja kasuliku blogi eest!

    VastaKustuta
  2. Tore, et maitses ja suured tänud heade sõnade eest;)

    VastaKustuta
  3. Tänan. Superhea kook, nii mahlane ja maitsev. Kadus laualt välgukiirusel. Saab kindla koha minu lemmikretseptide seas.

    VastaKustuta
  4. Parim rabarberikook minu elu jooksul. Hiilgelt hea. Mmmm...

    VastaKustuta
  5. Mugandasin Sinu retsepti pisut oma käe järgi, kuid usun, et kookoseline maitse kaotsi ei läinud! Kooki kiitsid kõik sööjad. Aitäh idee eest! :)

    VastaKustuta
  6. Olen kirglik kookose austaja, aga kahjuks mitte parim kokkaja, sestap mõtlesin siit nõu küsida :)

    Nimelt juhtus sedasi, et kooki ei anna eriti tükkideks lõigata, sest sisuosa laguneb lihtsalt laiali, lisaks on rabarberitükid kõvad (nagu näriks toorest rabarberit).
    Aa, ja tohutult vedelikku tuleb välja! Kui tükike ära võtta, voolab sinna kena rabarberivedeliku järveke...

    Kas oleks pidanud kooki kauem küpsetama või milles võib asi olla? Pildil näeb ta küll kaunis tahke ja kompaktne välja :)

    VastaKustuta
  7. Soovitaksin esmalt rabarberid suhkruga seisma jätta ca 20 minutiks. Selle ajaga eraldub rabarberitest üsna korralikult vedelikku. Rabarberid koos ülejäänud täidiseainetega lähevad koogile ilma erldunud vedelikuta.

    Sinu koogi nurjumise põhjuseks võiski olla see, et panid koheselt rabarberid koogi põhjale.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails