30. mai 2009

Kodune rabarberikook

/Prindi retsept/

…. ehk teisisõnu minu ema maitsev rabarberiküpsetis. Mäletan, et väiksena tegi mu ema imehead kooki, kus põhi oli mõnusalt paks ning mida katsid tavaliselt rabarberi- või õunatükid. Mõni aeg tagasi, kui emal külas käisin, sattus minu kätte tema kunagine retseptivihik - oh seda õnne. Mõelda vaid, kõik seal vihikus sisalduvad põnevad retseptid on pikka aega minu eest kuskil kapinurgas peitnud. Silmasin ka sedasama rabarberikoogiretsepti, mis maitseb nii koduselt ja häält. Ei saa mainimata jätta, et see oli kunagi mu ema üheks firmakaks. Oleks vist praegugi, kui ta süüa teha armastaks.


0,5 kl suhkrut
1 muna
100 g võid
poole sidruni riivitud koor
2 kl jahu
1 tl soodat
näpuotsatäis soola
¾ kl hapupiima või petti või keefirit

Kate:
300 g rabarberit
4 sl suhkrut
kaneeli


Lõika puhastatud rabarber väikesteks tükkideks ning sega suhkru ja kaneeliga segamini. Jäta seisma taigna valmistamise ajaks.

Vahusta muna suhkruga. Lisa sulatatud või ja riivitud sidruni koor. Seejärel sega sisse omavahel segatud kuivained. Kõige lõpuks lisa hapupiim. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (kasutasin Ø22 cm vormi). Kata eelnevalt valmistatud rabarberi seguga. Puista peale veel veidi kaneeli (ja suhkrut) ning küpseta 175 kraadi juures ca 40-45 minutit.


8 kommentaari :

  1. Jah, need vanad retseptid, kui jahu ja suhkrut möödeti 6 kopikalise teeklaasiga!
    Hea ja lihtne retsept. Rabarbereid veel on, nii et saab proovida!

    VastaKustuta
  2. vanematel retseptidel on jah mõõdud klaasides, nii hea võtad aga klaasi kätte ja kukud mõõtma. Jäävad ära igasugused detsiliitritega jändamised:)

    VastaKustuta
  3. Tegin ka sinu selle retsepti järgi rabarberikooki ja nii hea sai. Aitähh retsepti avaldamise eest!

    VastaKustuta
  4. ¾ kl hapupiima või petti või keefirit - kas midagi ise annab ka nende koostisainete asemele nikerdada piimast nt? Pole Šveitsis veel selliseid tooteid kahjuks kohanud :(

    VastaKustuta
  5. Piimal võib ju lasta veidi seista.

    Kuidas on lood hapukoorega? Võib ka seda kasutada.

    VastaKustuta
  6. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tahtsin lisada lause, aga kogemata kustutasin kommentaari. Kirjutan uuesti- see on kõige maitsvaim koogipõhi mida olen teinud. Lisasin juurde vanilli pulbrit, tegin hapukoorega, ja maitseb täpselt sama hästi nagu juubelitordi pulber, mis on minu lemmik aegade algusest. Mõnus õhuline, ja enam ei pea pulbrit ostma:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails