9. mai 2009

Klassikaline biskviitkattega rabarberikook

/Prindi retsept/

Ja selle traditsioonilise koogiga kuulutan uue rabarberihooaja avatuks! No nii ammu ootasin rabarberikoogi tegemist ja lõpuks saigi tänu turult ostetud rabarberitele see tehtud. Tegemist on siis klassikalise biskviitkattega rabarberikoogiga.... tõeliselt hea!


Põhi:
100 g toasooja võid
2 spl suhkrut
1 muna
2 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola

Täidis:
500 g rabarberit
6-7 sl (kuhjaga) suhkrut
kaneeli

Biskviittaigna kate:
3 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl jahu
1 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit


Vahusta või suhkruga, lisa muna ja sega ühtlaseks. Seejärel lisas jahuga segatud küpsetuspulber ning sool. Sega kõik ühtlaseks taignaks. Laota taigen jahuste käte abil (nii ei jää taigen käte külge) koogivormi põhja (kasutasin kandilist 25x17cm vormi). Sega kooritud ja väiksemateks viiludeks lõigatud rabarber suhkru ja kaneeliga ning puista koogivormi taigna peale. Küpseta eelkuumutatud 175 kraadises ahju alumises vahes 15 minutit.

Katte jaoks klopi munad suhkruga kõvaks vahuks. Lisa munavahule küpsetuspulbriga segatud jahu ja kartulitärklis ning sega ettevaatlikult.

Kui põhi on 15 minutit küpsenud, võtta ahjust välja, kata biskviittaignaga ning küpseta kooki veel ca 20- 30 minutit 175 kraadise ahju keskmises vahes, kuni biskviit on kenasti kuldne.

10 kommentaari :

  1. Ja ongi see kauaoodatud kook käes, hurraa :)
    Ahvatlev nagu alati!

    VastaKustuta
  2. Hurraa tõesti, mul rabarberimaania täies hoos. Täna küpsetasin veel rabarberimuffineid ning homme kavatsen teha kisselli riisipudruga. Veel ootab tegemist traditsiooniline rabarberi-kookosekook.... ma ei tea kuidas kõike küll süüa jõuab, aga rabarbereid peab ära kasutama:)

    VastaKustuta
  3. Pole hullu, küll me vajadusel külla tuleme ;)

    VastaKustuta
  4. ootan Teid alati:) homme õhtul ootab tegemist kookosega rabarberikook, Kavatsesin seda küll täna teha, aga kuna just võtsin ahjust välja tuunikala-kartulipiruka, siis jääb kook homseks:)

    VastaKustuta
  5. Kook oli väga hea,aga väga väike.Ja sellest ei saand ma aru,kuidas plaadile kallata,paks oli ju???Kui keegi õpetaks...

    VastaKustuta
  6. Anonüümne - see on väga hea küsimus, et kuidas saab nii paksu taigent vormi valada:) Väike minupoolne näpukas... tegelikkuses tuleks taigen jahuste käte abil koogivormi põhja laotada. Retseptis viga parandatud... aitäh tähelepanu juhtimast:)

    Koogi suurust kommenteerida ei oska, tegin selle retseptis antud suurusega (25x17cm) vormi. Kui on soovi suuremat plaadikooki teha, siis soovitan koguseid panna topelt:)

    VastaKustuta
  7. Plaanin samuti sea kooki katsetada.Kas biskviitkatet nii väikese vormi jaoks liiga palju pole`?

    VastaKustuta
  8. Mina tegin antud retseptis toodud kogustega sellisesse vormi (25x17cm) ja biskviitkate tuli selline, nagu pildilt näha:)

    VastaKustuta
  9. "Vahusta või suhkruga"... Retseptist on seejärel puudu read "...ning korista kogu või ja suhkru möks külmkapilt, tööpinnalt ja põrandalt. :)
    Anonüümne Liina

    VastaKustuta
  10. :D Kuidas siis nii juhtus. Eeldan et vahustasid mikseriga? Ma ikka käsitsi lusika ajal, segan ruttu vahule, siis jäävad tööpinnad puhtad;)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails