3. veebruar 2009

8-kuuse Andri sünnipäevatort

/Prindi retsept/

Järjekordne kuu on möödunud ning järjekordne tort on sünnipäevalapsele valminud. Järjekord on siis kaheksanda sünnipäevatordi käes. Seekordselt siis šokolaadise kattega rulltort (ka esimese kuu sünnipäevaks sai tehtud rulltort). Sedasorti torti on nii lihtne ja mõnus valmistada. Lihtsalt küpsetad biskviitpõhja, katad selle sobiva täidisega, lõikad ribadeks ja rullid siis ringiliselt kokku. Eriti kenasti jääb tordi sisemus – armsalt triibuline. Kook sai kaunistatud martsipanist elevantide ja jänkudega, mis sai tehtud vormide abil, mille leidsin laste plastiliinikomplekti seest. Ideaalsed tordi kaunistamiseks. Selleks, et muuta kujusid natukene pontsakamaks, katsin need glasuuriga (tuhksuhkur+munavalge).


Biskviittaigen:
3 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl jahu
1 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
200 g kohupiimapastat
100 g hapukoort
3 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
maasikatoormoosi

Kate:
125 g šokolaadi (sobib nii tume šokolaad, kui ka piimašokolaad, ise kasutasin mõlemat segamini)
200 g kohupiimapastat
100 g hapukoort


Kaunistuseks:
martsipani massi
väike osa munavalgest (kui kasutad kogu muna munavalget, siis tuleb glasuuri liiga palju)
tuhksuhkrut (niipalju, et tuleks parajalt paks mass)
toiduvärve


Klopi munad suhkruga kõvaks vahuks. Lisa munavahule küpsetuspulbriga segatud jahu ja kartulitärklis ning sega ettevaatlikult. Kalla taigen küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja küpseta 225°C juures umbes 5 minutit. Puista pind, kuhu kummutad biskviitpõhja, tuhksuhkruga üle. Seejärel kummuta põhi tuhksuhkru peale. Võta vormi põhjas olnud küpsetuspaber ära, niisuta põhja vee või muu vedelikuga ning seejäreö kata koogipõhi puhta rätikuga. Jäta hetkeks jahtuma.

Täidise jaoks sega kõik ained, väljaarvatud maasika toormoos, omavahel. Määri biskviitpõhjale õhukese kihina maasika toormoosi, selle peale määri täidis. Seejärel lõika biskviit pikkupidi neljaks ribaks. Keera üks riba rulli ja tõsta serveerimisalusele. Keera ümber selle rulli teine riba, siis kolmas ning neljas. Pane tort külma, et täidis taheneks.

Kate valmista paar tundi enne serveerimist. Selle jaoks murra šokolaad väiksemateks tükkideks ning sulata veevannil vedelaks. Sega sulanud šokolaad kohupiima ja hapukoorega. Kata kook saadud seguga. Ja kaunista martsipankujudega, mis on kaetud sobivat värvi glasuuriga (glasuuri jaoks sega omavahel tuhksuhkur ja munavalge)


3 kommentaari :

  1. Palju önne! Veel neli kuud ja ongi 1 aastane! Naudi oma pisipönni, minu oma läks sellest kuust lasteaeda...
    Ja et sul nii väikese lapse körvalt aega ja tahtmist on nii palju ja mönusaid retsepte "kokata". Edu!

    VastaKustuta
  2. vahva ja ilus tort! mulle ka rulltordid meeldivad.. :) tõesti pidulikum mulje!
    kas kujud voolisid ise välja või kasutasin mingeid vorme (kust leidsid selliseid)?

    VastaKustuta
  3. Mardikas - oi ma ei taha lasteaia peale mõeldagi veel, hirmus kahju hakkab kindlasti, kui pean ta sinna jätma:)

    Kardemon - Kasutasin martsipanikujude saamiseks vorme, mis sain lastemänguasjade poest mingist plastiliini voolimiskomplektist. Plastiliin läks vennapojale ja vormid mulle:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails