8. jaanuar 2009

Rummikook, see õige

Kodustes tingimuste tehakse rummikooke tavaliselt kirju koera põhimõttel küpsisepuruga. Mul õnnestus aga tekitada ülearune koogipõhi ning sellest sai tehtud neid õigeid rummikooke......mmmmmmõnus, siiani on kerge rummi maitse suus. Kui kodus jääb üle mõni keeks või muu taoline küpsetis, siis on ka see ideaalne kasutamiseks rummikoogi valmistamisel.
 

425 g biskviitpõhja või mõnest muust taignast valmistatud koogi põhi
75 g võid
hapukoort
4 tl kakaod (magustamata, näiteks Meie Mark)
rummiessentsi
sorts brändit
kookoshelbeid (katteks)


Pudenda koogipõhi peenemaks puruks, seejärel lisa sulatatud või, hapukoor (lisa nii palju, et tekiks vormitav mass) ja kakao, sega. Maitsesta segu rummiessentsi ja veidikese brändiga. Sega kõik korralikult ühtseks massiks. Vooli sellest käte abil pallikesed ning veereta neid kookoshelvestes.




31 kommentaari :

  1. Isuäratav koogike, võtaks praegugi ühe kohvi kõrvale :).

    Rummikook on nämma, aga tegemine üks igavene ooper! Vähemasti mina pole niipalju ennast veel kokku suutnud võtta, et ise teha, kui isutama ajab. Täiesti korralik pagariäri ka üsna ligidal, nii, et nende oma ajab ka asja ära, sest ega üle ühe-kahe ei tahagi, tegelikult tahaks ikka, aga lihtsalt ei suuda :).

    VastaKustuta
  2. Isu tuleb peale, kui neid siin pildil vaatan. Vötan ka ehk kunagi tegemise ette! Aga ma vist kookose sees ei veeretaks. Minul on kookosega nii, et vahel maitseb ja vahel ei maitse. Oleneb, kuidas ja kus ta sees on. Neid Raffaello komme vöin näost sisse ajada sadu, aga koogi sees vist ei meeldiks.

    VastaKustuta
  3. Bunnygirl79 - mul ka sama mure, sööks neid lõpmatuseni aga üle kahe korraga ei jõua:(

    Mardikas - ma tean päris paljusid, kes kookost ei armasta. vahel olen kookose asemel rummipallid poolest saadik sulatatud šokolaadi sisse kastnud - see on tõelistele maiasmokkadele:D

    VastaKustuta
  4. Tahaks katsetada seda retsepti ilma kakaota vorstikesena ja siis pool kasta shokolaadi aga kas võiks täpsustada ka rummi või brandy kogused?

    VastaKustuta
  5. rummi ja brändi kogus oleneb täienisti maitsest. Kui soovid alkoholisemat siis ikka panna mõnuga, kui aga kerget maitset siis piisab ka paarist supilusikatäiest.

    VastaKustuta
  6. Just sain valmis ja panin külmkappi. Häda oli muidugi poest vajalike asjade soetamisega sest ise asun inglismaal. Niisiis oli mure biskviitpõhja leidmisega....ei jäänud muud üle kui ostsin tavalisi muffineid...ja eks homme näib kas tulid head. :)

    VastaKustuta
  7. Tavalised muffinid sobivad ka imehästi;)

    VastaKustuta
  8. Aitähh, et oled selle retsepti siia üles riputanud:)
    Just said tehtud ja tõeliselt head:) Ainult lisasime sinna veel purustatud metspähkleid ka:P Nämm:)

    VastaKustuta
  9. Mina olen ammu neid plaaninud teha, ja lõpuks tegin ja olen juba viimase paari kuu jooksul kolm korda teinud.
    Kuna ka siin biskviitpõhjaga raskusi, siis küpsetasin ise rullbiskviidi ja valmis tainas läks mikserisse. Väga maitsvad!

    VastaKustuta
  10. ... ja kui miskit kooki jääb üle, siis saab ka seda rummikoogis ära kasutada:)

    VastaKustuta
  11. Aitäh. Oleme mitmeid kordi juba teinud ja alati tulevad väga maitsvad. Lemmikud :)

    VastaKustuta
  12. pean ütlema et need on parimad mida ma saand olend. ja ma olen ikka väga paljusid saanud , kuna rummikook on mu lemmik . olen ise teind tuhandete retseptide järgi , olen täiustanud jne . aga need on parimad. poleks brändi peale tulnudki . :D

    VastaKustuta
  13. Super kuulda, ma samuti täiesti rummikoogi sõltlane:)

    VastaKustuta
  14. Mul tekkis selline küsimus et palju seda hapukoort peaks panema ?

    VastaKustuta
  15. Olen alatu tunde järgi pannud ning täpselt mõõtnud kogust ei ole. Hapukoort tuleb lisada niipalju, et tekiks käte vahel vormitav mass:)

    VastaKustuta
  16. Väga hea retsept, lihtne ja mõnus. Võtan täna tegemiseks! :P

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ega siis muud jää üle soovida kui - mõnusat maiustamist:)

      Kustuta
  17. Proovisin ka elus esimest korda rummikooki teha, kookose asendasin riivsaiaga ja mmmmmm niii hea tuli! Homsetele külalistele küll midagi ei jää vist :(

    VastaKustuta
  18. Järelikult tuleb uuesti tegemisele võtta see rummikoogi-tegu:)

    VastaKustuta
  19. Proovisin selle retsepti järgi ja tuli päris hea, aga värv jäi üsna hele, mitte šokolaadine nagu poekookidel. Huvitav mida lisada, et saaks tumedamat värvi ja tugevamat kakaomaitset? Liiga palju kakaod teeb ilmselt mõruks. Kas panna äkki sulatatud šokolaadi?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tuleb suurendada siiski kakao kogust ning vastavalt maitsele lisada suhkrut, et maitse mõrudaks ei läheks:)

      Kustuta
  20. Kas selle retsepti järgi annaks rummirulli ka teha või on rulli koospüsimiseks ikka võid vaja?
    Mõtlen midagi sellist, et tainas paberi vahele laiali rullida, kirsid keskele ja siis sushi kombel kokku rullida.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Rummikoogi tainaga saab ilusti nö mängida. Vastavalt sellele, millise paksusega tainast soovite, lisage hapukoort ja/või võid:)

      Kustuta
  21. Mõnus ja lihtne retsept! Täna valmisid selle järgi minu esimesed rummikoogid :-) Niiiii head tulid! :-D Kakaod panin küll kõvasti rohkem ja kasutasin Maxime Trioli konjakit. Ühtlasi tekkis mõte, et samasuguseid kooke võiks proovida teha ka Vana Tallinna või Baileysega... :-D

    VastaKustuta
  22. Ehk on asi minus, kuid need rummikoogid, mis mul välja tulid selle järgi, on ikka alla igasuguse arvestuse. Kuigi panin kakaod retseptist rohkem, jäi tainas helepruun ja pallid näevad välja nagu junnid.. Seda mul ennegi juhtunud, et asja väljanägemine annab soovida, kuid maitse on mu tehtud asjadel alati hea olnud. Seda ei saa poe omaga võrreldagi.. Hapukoore maitse käib täiesti üle, tainas on suhteliselt vedel ka, isegi algusest kui hapukoort veel ei pannud palju (aga väikse kogusega ei andnud vormida). Seega võiks siia umbkaudse hapukoore hulga siiski panna, sest algajal rummikoogi tegijal on ikka väga raske seda "tunde järgi" panna. Mina pean igatahes oma koogid ära viskama, sest neid ei julge perelegi pakkuda. Edaspidi julgen neis vaid poest osta.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere Grete,

      Rummikook on üldjuhul selline asi, mille valmistamine käibki tegelikult tunde järgi. Väga palju oleneb sellest, mida kasutad nö põhjaks ehk siis kas valmistad rummikoogid järelejäänud koogilaadungist, kõvaks läinud stritslist, muffinitest (nagu keegi eelpool) vms. Seetõttu on ka ainete kogus väga erinev. Rummikoogi tainas peab aga jääma kergelt vormitav ja mitte liialt vedel. Alati võib lisada kakaopulbrit või biskviiti (või mida põhjana kasutad), et tainast tugevamaks muuta:)

      Kustuta
  23. Kui palju tuleks rummiessentsi lisada?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See oleneb täiesti maitsest. Proovida esialgu lisada mõned tilgad ning siis seejärel lisada vastavalt oma maitsemeelte järgi. Rummiessentsi asemel võib lisada ka tavalist rummi. Viimast tuleb lisada muidugi rohkem, kuna ei anna koheselt koogitainale nii tugevat maitset:)

      Kustuta
  24. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails