24. jaanuar 2009

Lihapallid spagettidega a la Jamie Oliver

Peaks vist eraldi katekooria Jamie’le tegema? Viimasel ajal on tema toite küllaga tehtud ja kusjuures pikk retseptirodu veel proovimata hõrgutistega on ootamas.

Järgnevalt jällegi midagi üli-ülimaitsvat Jamie Oliveri repertuaarist. See toit jääb tõesti hõrgutav, kus kastmes mängib põhirolli basiilik, kus lihapallides on kergelt äratuntav köömnemaitse ning kus peakülalisteks on parmesan ning mozzarella....


kuuele

Lihapallid:
1 kg hakkliha
2 tl köömneid
2 tl koriandriseemneid
2 väikest kuivatatud punast tšillikauna
2 sl pune
1 sl rosmariini
1 muna
2 peotäit riivsaia
soola, pipart
4 sl oliiviõli

Kaste ja spagetid:
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 sl oliiviõli
2 x 400g konservtomateid
näpuotsatäis pune
soola, pipart
suhkrut
1 kimp basiilikut, lehtedena
225 g mozzarella juustu
75 g parmeseni
450 g spagette (keeda ja nõruta)


Rösti köömned, koriandriseemned ning kuivatatud tšillikaun kergelt pannil, seejärel jahvata kohviveskiga peenemaks (võid kasutada ka uhmrit). Seejärel lisa hakklihale röstitud köömne-koriandri-tšilli puru, pune, rosmariin, muna, riivsai ja maitse järgi soola-pipart. Sega segu korralikult ja vormi segust märgade käte abil pisikesed pallikesed. Seejärel kuumuta pliidil pann kuumaks, lisa ka 4 sl õli ning prae lihapalle kergelt õlisel pannil, kuni need pealt kenasti pruunistunud (lihapallid ei tohiks asetseda üksteisega liiga kõrvuti, sest siis on oht et pallid hakkavad hauduma). Pruunistunud lihapallid aseta kastme valmistamise ajaks hetkeks kõrvale.

Kastme jaoks: prae peeneks hakitud sibul ja küüslauk pannil õlis klaasjaks ning lisa siis konservtomatid (kui kasutad tervete tomatitega konservi, siis haki noa abil need väiksemaks). Lisa basiilikulehed, maitsesta soola, pipra, pune ja suhkruga ning lase madalal kuumusel mõni hetk podiseda.

Aseta lihapallid ahjuvormi, vala peale kaste. Kõige peale aseta mozzarella viilud ja riivitud parmesan. Küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit kuni juust on sulanud kuldseks. Serveeri spagettidega.

4 kommentaari :

  1. mnjah, köömneid oli vast palju, nende (köömnete) maitse domineeris tugevasti, lämmatades teisi maitseid. Muidu oli roog väljanägemiselt igati suurepärane , järgmine kord proovin hulga vähema köömnehulgaga. Edu!

    VastaKustuta
  2. Meie pere on tõeline köömnearmastaja ning võimalik, et koguseliselt panin isegi veidi rohkem, kui retsepti antud:). Kõik oleneb maitsest. Aga roog on iseenesest maitsev, nii et köömned võib täiesti lisamata jätta:)

    VastaKustuta
  3. Väga maitsvad lihapallid tulid! Aitäh, Ragne! Köömned ja koriander andsid meeletult hea maitse ja lihapallide taigna konsistents oli ka täpselt see õige.
    Oskad ehk öelda, mis firma konservtomateid sa kasutasid? Ja mis koguses soola, pipart ja suhkrut kastmesse panid? Mul tuli see kaste natuke hapu.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ei ole üldiselt kasutanud konkreetset sorti konservtomateid. Maitseained panen üldiselt maitse järgi, kuid kui tundub, et kaste pisut hapukas, siis selle vastu aitab, kui lisada täiendavalt suhkrut:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails