4. november 2008

5 kuud täis

/Prindi retsept/

No nii, ja ongi poisipõnn viie kuune. Uskumatu kuidas ikka aeg lendab, aga
mis parata. Ikka kui Andri jälle kuu vanem, siis hea põhjus väikese sünnipäeva pidamiseks. Nagu traditsioonile kohane oli ka tort laual. Tuleb tunnistada, et planeerija inimesena on mul tordid kuni Andri kaheksakuuseks saamiseni välja mõeldud. Aga see selleks...

Seekord valmis siilikese tort. Tort tehtud kräsupeakoogi retsepti järgi. Ainuke vahe selles, et lõikasin tükkideks ka tumeda kakaopõhja, mis muidu tavalise kräsupeakoogi puhul peaks põhjaks jääma. Hapukoort panin mõlemale põhjale tükkide immutamiseks 600 g (tavalise 800g asemel), nii on parem nö siili ehitada. Okkad on tehtud tumeda põhja ruutudest - lõikad ruudud diagonaalselt pooleks (nii saad kolmnurgad). Kui oled natuke aega tükeldatud põhjasid hapukoore sees hoidnud, siis hakkadki siili kuju tegema, pannes alla tumedad tükid, siis heledad ja siis peale jälle tumedad tükid ning kõige peale okkad. Näo tegemisel on kasutatud sulatatud šokolaadi (ca 50-60g). Silmadeks šokolaadipallid ja ninaks pähkel šokolaadis kommike.

Kokkamisteni!

7 kommentaari :

  1. Õnne pisipojale (ja vanematele ka muidugi)!!

    VastaKustuta
  2. väga vahva tort!
    mul olidki tordiideed otsa saanud. ühe sellise vahesünnipäeva-tordi saan veel teha (11 kuud) ja loodan et selleks ajaks siili-ideed ära ei unusta. mingist siili-tordist olen kuulnud oma kaasat ka rääkimast... kas see on Su enda idee või ongi olemas "siili-tort"?

    jään ootama järgmisi postitusi vahvatest tortidest ;)

    palju õnne kah loomulikult! :)

    VastaKustuta
  3. See siilike näeb tõesti väga armas välja, eriti need punnis silmad :)
    Ragne, sirvisin siin hommikul ajakirja Oma Maitse, mille värskena postkastist leidsin ning avastasin, et sina seal sees oma blogi ja toidu kommentaaridega.
    Vaatasin nüüd siin blogis ringi ning neid toite, mida sa seal kommenteerisid ma siin ei näe, kas ma olen pime või?

    VastaKustuta
  4. tänud õnnitluste eest:)

    Frieda - kindlasti tee üks vahesünnipäev, 11 kuud ju hea põhjus tähistamiseks. Koogi idee pärineb enda sulest. Seisin ükspäev Pere Leiva tordileti ääres, kus ilutses Lepatriinu tort, sealt hakkaski vaikselt mõttetöö pihta siilitordi suunas:)

    Toivo - mul endal polegi veel OmaMaitset kahjuks postkastis, kuid tehtud toidud panen kindlasti lähiajal üles, sest need on kindlasti proovimist väärt!

    VastaKustuta
  5. Tere, oleks plaan ka siilikooki proovida teha, tundub väga maitsev. Probleem on selles, et hetkel elan usas ja nende hapukoor on tunduvalt paksem kui meil eestis, nüüd ei tegi mida teha, äkki oskaksid aidata, sest ma ise ka ei oska asendust selllele leida.aitäh:)

    VastaKustuta
  6. Kas Teil seal miskit maitsestamata jogutrir leidub? Muidugi võib lisada ka sorts piima või keefiri või vaniljejogurtit vedeldamiseks.

    Edu:)

    VastaKustuta
  7. Palju õnne! Aga ikka uskumatu tubli kokkaja, minu jaoks endiselt müstika kuidas laste kõrvalt leida aeg kokkamiseks :) (nii eriliseks!) Minu viiekuune istuks ainult opas ärkvel olles !

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails