9. september 2008

Kakaokissell

Valides karamell-, piima- või kakaokisselli vahel, siis pean kõige lemmikumaks just viimast. Võib-olla just seetõttu, et see kakaokissell meenutab mulle poes müüdavat Tere kakaopudingut, mille andunud austaja olen. Tuleb tõdeda, et viimasel ajal on see puding minu ostukorvi üha harvemini maandunud, kuna eelistan iga kell seda isetehtud kakaokisselli. PS. kakaokisselli valmistamisel peaks kasutama magustamata kakaopulbrit (Meie Mark on sobiv), mitte magusat kakaopulbrit (Nesquik, Oboy vms)

neljale-kuuele

1 l piima
100-150 g suhkrut
vanillisuhkrut
2 spl naturaalset kakaopulbrit
3/4 kl külma vett
u 50-75 g (maisi)tärklist

Kuumuta piim, lisa pidevalt segades juurde suhkrud ning kakao. Sega seni, kuni suhkru ja kakao on korralikult lahustunud, seejärel võta pott tulelt ning sega sisse eelnevalt külma veega segatud tärklis. Pane pott uuesti tulele ning kuumuta madalal kuumusel seni, kuni kissell pakseneb.

21 kommentaari :

 1. Minu järjekord: karamelli-, piima-, kakaokissell. Nii et maitse üle tõesti ei vaielda :)

  VastaKustuta
 2. Minu edetabel on 100% selline, nagu seda on Pillel: karamelli, piima- ja kakaokissell. Aga erinevalt Pillest olen mina valmis sellel teemal vaidlema :)

  VastaKustuta
 3. ma mäletan, et kui ma noor ja ilus olin;) ja ülikoolis, siis mul toakaaslane tegi u midagi taolist nagu kakaokissell, aga umbe keerulise retsepti järgi, kuhu olid kaasatud ka munad ja seal oli tükk tegemist veel temperatuuri jälgimisega. aga tulemus oli u sama, samas mitte halb:) aga nii on palju lihtsam ja parem

  VastaKustuta
 4. mmmm:) just tegin kakaokisselli. minu edetabel oleks kakao-, piima ja karamellikissell jällegi. need on ikka asendamatud magustoidud - tuleb isu ja lihtsalt võtad kapist asjad ja teed :)

  VastaKustuta
 5. Me oleme ühel lainel Grete:) Minul järjestus sama!

  VastaKustuta
 6. Kas siin ei ole mingi teema, et kui on kartulitärklis, siis ei lase enam keema, vaid keemiseni ja kui maisitärklis, siis keedad või oli vastupidi? Igatahes olen ma nii suutlik, et lisaks kondendpiimale, mis mul alati vedel jääb, suutsin ka selle vedela teha... Müstiline mutt, ma ütlen.

  VastaKustuta
 7. KArtulitärklis on see mida enam keema ei lase. Maisitärklist kuumutad ka pärast selle lisamist.

  Siin retseptis aga panen poti vaid hetkeks koos lisatud kartulitärklisega tulele - see hakkab päris ruttu paksenema, ning siis kohe tulelt maha:)

  VastaKustuta
 8. Haaahhhh! Hakkama sain!! No ma panin tärklist igaks juhuks varuga, eks, ja tuli vägagi paks! Käed puusas jalutan praegu köökimööda... Teen vist ühe laksu kondenspiima ka kohe otsa, äkki õnnestub see ka paks saada?

  VastaKustuta
 9. Super! Kõik head asjad on lihtsad:) Kuidas ma küll ise seda varem ei osanud? Igatahes sain palju plusspunkte oma 3-aastaselt pojalt, kes seda enne magma minemist rahuloleva näoga limpsib:)

  VastaKustuta
 10. täiesti nõus selle lihtsuse osas:) kusjuures, täna vorpisin peale tööd kiiresti kokku väga lihtsalt valmiva piruka ja tulemus oli super-super-super. Homme see retsept Rannamõisa linnulihablogis:)

  VastaKustuta
 11. See nõuka aegne retsept on SUPER!!! Maitsev ja lihtne:)

  VastaKustuta
 12. Tere, kui palju sellest saab umbes ühele inimesele, tean see mõeldud 4jale, aga grmmides umbes. Suur tänu

  VastaKustuta
 13. jess! jesss! jessss! täpselt seda retsepti mul vaja oligi - unistan siin sellest Tere pudingist, aga külma ilmaga ei taha poodi järgi minna. lähen nüüd hoopis kööki :)

  VastaKustuta
 14. väga hea, täpselt õige - ma tänan :)

  VastaKustuta
 15. :)

  Külmast ilmast niipalju, et mul oli paar koogiainet. Ise ei taha väga külma kätte minna, aga saatsin mehe:)

  VastaKustuta
 16. ja kui kausipõhja veel külmutatud jõhvikaid või vaarikaid lisada... nämmm! ma olen täiesti sõltuvuses :)

  VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails