13. september 2008

Juustune kapsapirukas

See retsept oli mul juba päris pikka aega pean-kindlasti-tegema nimekirjas ning täna võtsin lõpuks selle küpsetamise ette. Retsept pärineb nami-namist, kus see sama pirukas sai palju kiidusõnu. Ja ausalt öeldes on see pirukas tõesti hea. Isegi minu mees, kellele on kõik kapsa- ja porgandipirukad kategooriliselt välistatud, ütles et täitsa maitsev! Kate pirukal annab sellele tõeliselt rikkaliku ja hõrgu maitse, nii et see küpsetis läheb kohe kindlasti minu retseptiraamatusse kirja, kuhu pääsevad vaid need kõige paremad.... Lisaks sellele valmis pirukas üllatavalt kiiresti ja lihtsalt.


Põhi:
100 g kodujuustu või kohupiima
100 g pehmet võid
2,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl soola
1 tl suhkrut

Kate: 0,5 kg värsket kapsast
1 dl vett
soola
suhkrut
peotäis hakitud tilli
majoraani (soovi korral)
100 g riivitud juustu
2 muna
100 g hapukoort


Põhja valmistamiseks sega kodujuust/kohupiim, toasoe või, jahu (segatud küpsetuspulbriga), sool ja suhkur ühtlaseks taignaks. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi tahenema.

Haki kapsas peeneks ja hauta vähese veega tasasel tulel peaaegu pehmeks. Maitsesta kapsas soola, suhkru, hakitud tilli ning soovi korral majoraaniga. (Vajadusel nõruta sõelal hautatud kapsaid veidi kuivemaks).

Rulli tainas lahti ja suru küpsetusvormi põhja ja pisut ka äärtele (kasutasin 28cm x 21cm suurust ahjuvormi). Jaota maitsestatud kapsas ühtlaselt tainale. Riivi juust ja puista kapsale. Klopi munad hapukoorega lahti ning vala ühtlaselt pirukale. Küpseta 175 kraadises ahjus ca 30 minutit, kuni pirukas on pealt kergelt kuldne.

9 kommentaari :

  1. Meile ka väga-väga meeldis see kapsapirukas!

    VastaKustuta
  2. mulle see pirukas samuti väga meeldis, tegin just täna seda. ainult et mina hautasin kapasaid vähese õliga, ega lisanud vett.

    VastaKustuta
  3. Ma olen ka sellest pirukast suures vaimustuses- just praegu tuli jälle üks ahjust välja!!

    VastaKustuta
  4. Kuna tegin ühel päeval värskekapsa hautist, siis said ülejäägid selle koogi peal ideaalselt ära kasutatud. Tänan!
    Ps Esimene sinepitegu läks aia taha.. :-)

    Eva V

    VastaKustuta
  5. Eva, ma pean tunnistama, et ka minu sinepitegu läks täielikult aia taha. Mökerdasin jubeda maitsega asja kokku, nii et sinepi isu mõneks ajaks läinud:)

    VastaKustuta
  6. Tere, Ragne! Ma nägin ka nami-namis seda retsepti ja küpsetasin mõnusa piruka. Täna leidsin siinse retsepti, aga väikese erinevusega - nami-namis ei ole küpsetuspulbrit põhja sees. Ei teagi nüüd, kas teeks uuesti ja koos küpsetuspulbriga :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails