28. august 2008

Kaks uut kokaraamatut öökapil!!!

Uskumatu, aga viimase nädala jooksul olen ma juurde saanud 2 imeilusat ja sisukat kokaraamatut. Õigemini on need mõlemad kokaraamatud mulle kingitud.

Esimese raamatu kinkis mulle mu kauaaegne sõbranna (samuti kokkaja, kellega iga nädal retsepte vahetame, seda kahjuks küll interneti või telefoni vahendusel, kuna paratamatult elab üks Pärnus ja teine Tallinnas...). Hiljuti külastas ta Kreetat, kust ka raamat pärit. Täpsemalt on siis raamatu pealkiri Cretan Cuisine - The Best Traditional Recipes for Health and Longevity. Raamatus on välja toodud Kreeta rahvusköögi traditsioonilised toidud. lisaks on seal räägitud peamistest toiduainetest, mida Kreeta köögis kasutatakse. Ühesõnaga üks väärt raamat. Kusjuures olen juba mitmetele retseptidele järjehoidjad vahele pannud, mida tahan kindlasti proovida.

Teine raamat kingiti mulle suure üllatusega täna pärastlõunal. Raamatu nimeks Eesti Rahvusköök. Sellise toreda üllatuse tegi mulle täna mu enda armas mees. Seda raamatut olin varasemalt raamatupoes piilunud ning täna arutasime sõbrannaga (just selle samaga kes kinkis esimese kokaraamatu), et võiks selle endale osta. Aga võta sa näpust, mees lippas poodi ja ostis raamatu ära:) Raamat on väga-väga kasulik. Alates erinevate eesti paikade toiduharjumute kirjeldamisest ning lõpetades kasulike rahvustoitudega (kohati meeldivalt modernses võtmes).

Kuna kokaraamatuid uurin ja puurin nagu tõsist kirjandust, siis on lähiajal lugemist küllaga.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails