25. oktoober 2007

Vaniljetordi unistus

/Prindi retsept/

Otsustasin rakendada poes müüdavat RUF vaniljepudingut. Seda pudingut sai kunagui päris tihti söödud, aga muidugi ainult siis, kui tuttavad välismaalt saatsid:D. Kook tuli mahlane ja kerge nostalgiahõrguga. Martsipaniroosid valmistasin järgmiselt: voolisin punase martsipanimassi taignarulliga õhukeseks. Ümmarguse vormi abil (kasutasin klaasi) sain massist 4 ringi, mis asetasin äärtega üksteise peale, kinnitades kokku puutuvad osad. Seejärel rullisin ringirivi kokku ning lõikasin keskelt pooleks. Lõpuks andsin roosidele lõpliku väljanägemise.

1 kogus biskviittainast
siirupit, mahla koogipõhja immutamiseks

Täidis:
1 pk RUF vaniljepudingi pulbrit
4 dl piima
3 spl suhkrut
1 tl vanilje suhkrut

Kate:
2 spl võid
3 spl kakaod
1-2 spl h-koort

Kaunistuseks:
150 g martsipani
punast ja rohelist toiduvärvi

Valmista antud biskviittaigna retsepti järgi taigen ning vala see 22 cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta kuni küpsetis on ilusalt kuldpruun. Võta koogipõhi ahjust välja ja lõika see pooleks. Jäta alumine koogipõhi samasse vormi.

Täidise jaoks lahusta 1 pk vaniljepudingupulbrit 1 dl külmas piimas. Ülejäänud piim lase pliidil keema tõusta. Seejärel võta piima tulelt ja lisa eelnevalt kokkusegatud pudingi-piimasegu kuuma piima hulka. Lisa ka suhkur ja vaniljesuhkur, sega korralikult. Seejärel kuumuta segu, pidevalt segades pliidil kuni see keema läheb ja pakseneb. Seejärel tõsta pliidilt ja jahuta mõni minut. Immuta koogipõhja kergelt ning tõsta vaniljesegu koogipõhja peale ning aseta ettevaatlikult peale teine koogipõhi. Aseta 10-15 minutiks külmkappi.

Valmista kate, sulatades või pliidil. Lisa kakao, sega. Kõige lõpuks lisa hapukoor. Sega korralikult. Vala kate jahtunud koogile.

Kaunistuseks lisa osale martsipanimassile rohelist toiduvärvi, millest vooli taignarulliga koogiääred ja roosilehed. Selleks, et martsipan omandaks ilusa ühtlase värvuse, mudi martsipanimassi korralikult käte vahel. Rooside valmistamiseks lisa ülejäänud värvitule martsipanimassile punast toiduvärvi, mätsi korralikult. Vooli meelepärased roosid.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails