5. oktoober 2007

Valge mudakook

/Prindi retsept/

Tegin seda kooki ema küllatulekuks. Kuna sõbrannal oli vaba õhtupoolik, siis tuli ta mulle külla seda kooki valmistama. Olgu öeldud, et alati kui midagi ükskõik millise sõbrannaga küpsetan, juhtub alati küpsetusega mingi äpardus - jutt kisub lihtsalt nii põnevaks, et söögitegemine muutub teisejärguliseks. Nii juhtus ka seekord. Jutuhoos lisasime koogile muudkui šokolaadi, ega pannud tähele, et tegelikult oli vaja ju vähem panna. Ülejäänud pidi glasuuriks jääma. Lõpuks saime asja muidugi parandatud, kuigi alguses tundus olukord nutune, ja koogile sai ilusti glasuur ka peale pandud. Lõpptulemuseks oli hästi tihke ja maitsev valge šokolaadikook, mis pakub vaheldust klassikalisele tumedale šokolaadikoogile.


Ettevalmistusaeg 30 min+ 50-60 min küpsemiseks (retsept raamatust Koogid)

240 g hakitud võid
4,8 dl suhkrut
150 g jämedalt hakitud valget šokolaadi
2,4 dl piima
4,8 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
2 suurt muna, kergelt lahti klopitud
1 tl vanilliessentsi


Kate: valge šokolaadiganašš (soovi korral võid jätta katte tegemata – kook tuleb ikka hea)
0,4 dl vahukoort
130 g jämedalt hakitud valget šokolaadi

Eelkuumuta ahi 160 kraadini. Vooderda 22,5 cm läbimõõduga ümmargune vorm küpsetuspaberiga. Kuumuta või, suhkur, šokolaad ja piim suures kastrulis tasasel tulel ühtlaseks. Ära lase keema. Tõsta kõrvale jahtuma. Sõelu jahu, küpsetuspulber ja sool keskmise suurusega kausis. Sega vähehaaval juurde kuivained, munad ja vanilliessents. Tõsta tainas ettevalmistatud vormi. Küpseta 50-60 minutit, kuni keskele pistetud puutikk jääb puhtaks. Jäta kook 10 minutiks vormi jahtuma. Kummuta restile. Eemalda ettevaatlikult paber ja lase täielikult jahtuda.

Katteks määri koogile peale šokolaadianašši. Selleks kuumuta koor, peaaegu keemiseni madalale kuumusele pandud potis. Pane šokolaad suurde kaussi. Vala koor šokolaadi peale ja sega, kuni šokolaad on sulanud ja ühtlane. Hoia külmikus, kuni segu paksened ja on määrimiseks paras (umbes 30 minutit), segades aeg-ajalt

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails