4. oktoober 2007

Seasnitšel fooliumkartulitega juustukastmes

/Prindi retsept/

See on selline klassikaline seašnitsel, mida valmistades pole võimalik ebaõnnestuda. Peamiseks tähelepanekuks on vaid see, et praadimisel tuleb pannile rohkesti õli panema. See ei tähenda, et pead kogu panni õliga üle ujutama, aga väiksest tilgast õlist selle toiduvalmistamisel siiski ei piisa.


2 portsjonit

4 keskmise suurusega kartulit
2 viilu sea välisfileed või
sea kaelakarbonaadi

Paneerimiseks:
muna

soola
lihamaitseainet
jahu
riivsaia

Kaste:
200 ml 35% koort
100 g toorjuustu (võib olla ka maitsestatud, vastavalt soovile)

Tambi sea välisfileed õhukesteks viiludeks. Paneerimiseks klopi muna vahule, lisa 1 spl täis vett, et saada ühtlasemat munavahtu. Maitsesta soola ja lihamaitseainega (lisa lihamaitseainet palju, munavaht peab olema punaka värvusega). Kasta filee kõigepealt jahu sisse, seejärel muna segusse ning siis riivsaia sisse. Prae pannil rohkes õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Foolimkartulite jaoks keeda puhastatud koorega kartulid soolaga vees pehmeks. seejärel aseta ahi grilli-funktsiooni peale ja grilli seni kuni kartulikoor muutub õhuliseks. Grillfunktsiooni puudumisel küpseta kartuleid 200 kraadi juures ca 15 minutit või kuni kartulikoor muutub kuldpruuniks. Seejärel mässi kartulid fooliumi ning lõika kartulitele peale risti lõige. Suru kartuleid alt poolt nii, et ristilõige avaneks (vt pildilt).

Kastme jaoks kuumuta koor pidevalt segades pliidil. Ära keeda. Koore kuumenedes lisa toorjuust. Sega kastet seni, kuni toorjuust sulanud. Serveeri koos sealihaliha ja kartulitega. PS. kastme võid valada fooliumkartulite peale.

2 kommentaari :

  1. pilt ja retsept ja jutt üldse ei taha kuidagi kokku sobida siin :D pole kuskil pilti kartulitest, aga jutus on, et vaata pildilt, kuidas kartulitega toimida. retsept on sealihast aga lõpus on jutt, et pane kaste kanalihale.
    või äkki olen ma neid retsepte liiga kaua siin uurinud ja ise segi peast:D

    VastaKustuta
  2. Vot see kanaliha on nüüd näpuviga, tegemist on ikka sealiaga. fooliumkartulitega on nii, et mõni aeg tagasi oli siin natuke ebaõnnestunum pilt. Sellele uuele pildile unustasin aga fooliumkartulid lisada:D

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails