5. oktoober 2007

Möögen

See hoidis on maitselt küllaltki sarnane kaubanduskettides müüdava bolognese kastmega. Ainuke vahe on selles, et seda võib valmistada tunduvalt odavamalt ja suuremates kogustes talveks moosiriiulitele. Seda hoidist on hea valmistada talveks ning kasutada pasta tegemisel. (vt. alumine pilt). Lisades praetud hakhlihale möögenit ja serveerides seda pastaga, saad imemaitsva lõunasöögi. Üldse on võimalik antud hoidist paljudes toitudes raksendada. Mina olen kasutanud seda tavalise kastmena, erinevates riisi- ja makaronivormides, grillitud võileibade valmistamise, nachodes kastme täidisena jne.


2 kg tomateid
600 g sibulat
1 kl suhkrut
6 tl soola
10 tera pipart
0,5 tl peenpipart
5-6 nelki
3 spl 30% äädikat


Tomat koorida (hoia natuke aega keevas vees, siis eemaldub tomatikoor paremini ning on lihtsam koorida. Tükelda kooritud tomatid. Keeda omas malas 10 minutit. Lisa maitseained ning keeda veel 10 minutit. Lisa äädikas ja suhkur ning keeda veel 5 minutit. Seejärel aseta valmis keedetud segu kuumana ettevalmistatud purkidesse ning sule kaaned.


10 kommentaari :

  1. Küsimus, kas sibulaid keeta koos tomatitega, või panna nad koos maitseainetega keema?

    VastaKustuta
  2. sibulad tuleb panna koos maitseainetega keema:)

    VastaKustuta
  3. Kas see hoidis peabki purki pannes olema suht vedel? Ilmselt tõmbab jahtudes ja seistes ka vähe paksemaks aga tundus natuke liiga vedel olevat (kuigi lasin vähe pikemalt keeda). Võimalik, et ka tomativalik ei olnud kõige parem...

    VastaKustuta
  4. Jah, algselt kuumana ta ikka vedel, aga tümbab paksemaks. Tegin seda just nädalake tagasi:)

    VastaKustuta
  5. jube hea oli,mina lisasin sinna veel 2 kauna punast tsillipipart ja 2 punast paprikat.jube hea...kindlasti teeb järmine aasta rohkem

    VastaKustuta
    Vastused
    1. tšillisõpradele ikka rohkem teravaid elamusi:)

      Kustuta
  6. kui palju sellest kogusest umbes tuleb?

    VastaKustuta
  7. Kas äädika kogust võiks ka veidi vähendada? Või säilib siis kehvemini? Minu maitse jaoks jäi esialgu natuke liiga hapu, nii et panin lõpuks suhkrut hulga rohkem...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jäi äädikane? Aga jah võib vähendada küll pisut, kui soovi on ning maitsele väga ei sobi:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails