1. oktoober 2007

Rullbiskviit klassikalise kohupiimatäidisega

See on üks alati toimib rullbiskviidiretsept, mis jääb õhuline, mahlane ning lihtsasti rullikeeratav. Täidiseks klassikaline kohupiima-hapukooresegu, mis mõjub alati liigagi hästi!


Tainas:
3 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl jahu
1 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
400 g (vanilje)kohupiima
50 g hapukoort

2-3 spl suhkrut
150 g meelepärast moosi


Mikserda munad suhkruga kõvaks vahuks. Lisa munavahule küpsetuspulbriga segatud jahu ja kartulitärklis ning sega ettevaatlikult. Kalla taigen küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile (26 x 37 cm) ja küpseta 225°C juures umbes 5 minutit. Ole küpsemise ajal ahju lähedal, sest taigen küpseb kiiresti. Liiga küpsenud taigen muutub krõbedaks ning seda ei ole võimalik rulli keerata.

Kummuta valmis taigen kergelt tuhksuhkruga kaetud küpsetuspaberile. Võta vormi põhjas olnud küpsetuspaber ära ja kata koogipõhi puhta rätikuga. Selleks, et rullbiskviit ära ei kuiva, piserda seda pealt natuke veega. Jäta jahtuma.

Täidise jaoks sega kohupiim hapukoore suhkruga. Määri moos koogipõhjale, selle peale laota kohupiimasegu. Keera kook küpsetuspaberi abil rulli. Lase jahedas maitsestuda vähemalt 6 tundi.


6 kommentaari :

  1. Ragne, Nami-namis on lastepäraste sünnipäevatortide alateema. Su mõmmitort sobiks sinna hirmus hästi! :)

    VastaKustuta
  2. aitäh soovituse eest, pilt on juba lisatud;)

    VastaKustuta
  3. Palju kakaod peaks lisama, kui sooviks pruuni biskviiti?:)

    VastaKustuta
  4. Üldiselt olen sellisel juhul lisanud u 2 sl naturaalset kakaopulbrit. Soovitan piiluda kakaorullbiskviidi retsepti siit blogist;) http://www.kokkama.ee/2008/12/julune-rullbiskviit.html

    VastaKustuta
  5. Tere! Vabandan blondiini aga ei saa nüüd aru kas piserdama peab biskviiti või rätikut 😅

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails