8. oktoober 2007

Maasika-kirsi jogurtikook

Selle koogi teeb maitsvaks maasika ja kirsi maitse omavaheline kooslus. Suvel saab kooki valmistada värsketest maasikatest. Talvel aga saab ära kasutada sügavkülma pandud maasikaid.



Põhi:
250 g tumedaid Selga küpsiseid
75 g sulatatud võid
Kate:
1 pakk (250 g) kandilist kohupiima
~1 dl suhkrut
vaniljesuhkrut
7 dl kirsijogurtit (olen teinud joogijogurtiga, aga sobib ka tavaline)
30 g želatiini
100 g värskeid või külmutatud maasikaid


Purusta põhja jaoks küpsised köögikombainis või kilekotis taignarulli abil, Sulata või ja sega küpsisepuruga. Kata 26 cm läbimõõdug lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ning seejärel küpsise-võiseguga. Suru käega ühtlasemaks. Seejärel mõõda želatiin vähese vee sisse ja lase paisuda umbes 5-10 minutit. Sega omavahel hästi läbi kohupiim, suhkur ja vaniljesuhkur. Lisa juurde kirsijogurt. Sega kõik korralikult läbi, et mass jääks ühtlane, seejärel lisa värsked või külmutatud maasikad.

Sulata želatiin väiksel kuumusel pidevalt segades (võid sulatada ka veevannil). Seejärel nirista želatiinilahus jogurti-kohupiimasegu hulka, samal ajal segades. Vala kate küpsisepõhjale. Tõsta külmkappi ja lase tarduda, kuni täidis on pealt tardunud. Kaunista soovitult.

5 kommentaari :

  1. Tere!

    Mulle väga meeldivad jogurtikoogid/-tordid, aga ise tehes ei tule kahjuks želatiiniga tegemine kunagi välja, olen proovinud igatpidi.

    Kas äkki saaksite n-ö puust ja punaseks lahti rääkida?

    Suured tänud!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tegelikult on asi äärmiselt lihtne:) Püüan kirja panna selle nii, nagu mina seda teen (toimib alati ilusasti:))

      Pane želatiini puru külma veega likku (vett panna niipalju, et želatiin oleks kergelt kaetud). Leota 10-15 minutit ning seejärel aseta kauss veevannile ning kuumuta segu pidevalt segades seni, kuni želatiin lahustub ning segu muutub ühtlaseks vedelikuks. Seejärel lisa želatiinisegu juba sinna, mida tarretada vaja. Tuleb meeles pidada muidugi seda, et kui tarretatav segu on liialt külm, siis tuleks temperatuure ühtlustada. Lisa pisut tarretatavat segu želatiinile (ise segades) ja siis veel pisut. Seejärel võid kogu segu juba ilusti kokku segada.

      Lisaks võib meeles pidada ka seda, et tarretamisel on segu enne alati magusam, kui juba tarretunud segul, seetõttu võib segu eelnevalt pisut magusamaks teha;)

      Kustuta
  2. Suur aitäh! Proovin järgi :)

    VastaKustuta
  3. Tere, kas võib teha ka ilma kohupiimata?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere,

      Kohupiim annab sellele koogile natuke tummisust. Ainult jogurtiga tehes jääb selline pehmem tekstuur. Minule meeldib kohupiimaga, aga loomulikult võib selle ka retseptist välja jätta!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails