12. oktoober 2007

Kartuli-sibulavorm

Veel üks suurepärane üllitis raamatust Karupoeg Puhhi kokaraamat, kus see roog kannab nime öökulli kartulivorm. Selle nimi on küll kartulivorm, kuid pigem meenutab see toit maitsvat lisandit kotlettide, mõne liharoa või muu sellise kõrvale. Muidu jube hea maitsega, eriti lihtne on seda toitu teha siis, kui sul on käepärast köögikombain, millega saad kartulid hästi õhukeseks viilutada. Samuti meenutab see maitselt pisut jõulukartuleid. Kujutan juba ette, kuidas neid kartuleid saab jõulute ajal isetehtud kõrvitsatega süüa.



Ettevalmistusaeg 20 min + 1 tund 15 minutit ahjus

500 g kartuleid
100 g juustu
1 sibul
20 g võid
soola, pipart


Koori kartulid ja lõika õhukesteks viiludeks. Kui võimalik, siis kasuta viilutamiseks köögikombaini. Nii tulevad hästi ilused õhukesed viilud. Koori sibul ja haki hästi peeneks. Riivi juust taldrikule. Sega akitud sibul juustuga.

Määri 22 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm korralikult võiga. Lao pooled kartuliviiludest servaga üksteise peale nõu põhja ja puista neile soola ja pipart (vt. alumine pilt). Kata kartuliviilud hakitud sibula ja riivitud juustu seguga. Jälgi, et kõik kartulid oleksid kaetud. Aseta kõige peale ülejäänud kartuliviilud ja puista neile peale soola ja pipart. Lõika või väikesteks tükkideks ja aseta ühtlaselt kartulite peale. Küpseta kuni kartulid on kuldpruunid ja pehmed. Selleks kulub 175 kraadi juures umbes 1 tund ja 15 minutit.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails