5. oktoober 2007

Kartulirosetid

/Prindi retsept/

Täna proovisin kartulirosette esimest korda ja pean tõdema, et väga maitsvad tulid. Samuti on see hea võimalus tavaliste keedu- või ahjukartulite kõrval oma külalistele midagi uudset pakkuda. Tegin suurema koguse, millest osa panin sügavkülma. Siis kui toidu valmistamisega kiire, saab külmutatud kartulirosetid kiiresti abiks võtta.


Ettevalmistusaeg 15 min + 30 min ahjus küpsemiseks
4le inimesele

700 g kartuleid
soola, pipart
50 g võid või margariini
1 muna + 1 vahustatud muna võõbaks


Kartulid koorida ja lõigata neljaks (nii lähevad keetes kiiremini pehmeks). Keeta soolavees pehmeks. Nõruta ja mulju puruks. Segada hulka rasvaine muna ja maitseained. Jätta jahtuma.

Täida tordipritsi kott kartuliseguga ja pritsida rosetid rasvainega määritud ahjuplaadile. Pintselda rosetid munaga, küpseta ahjus 175 kraadi juures ca 25 minutit või kuni kuldse toonini. Serveeri. Võid süüa iseseisvalt või lisandina soolase roa kõrval
Hüva nõu: Rosette võib valmis teha ka sügavkülma. Pritsi rosetid küpsetuspaberile ja külmuta, seejärel tõsta tahked rosetid karbiga sügavkülma.

2 kommentaari :

  1. Otsisin päris kaua, et mida vôiksin teha oma külalistele liha kôrvale ja siis leidsin Sinu kartulirosetid :). Väga maitsvad ning kerge teha. Kuna kogus oli liiga suur neljale, siis panin ka ülejäänud sügavkülma. Olin väga uhke oma kartulirosetide üle ning minu külalised kiitsid taevani :). Soovitan kôigile.

    Aitähh Ragne!

    VastaKustuta
  2. Neid on ilus serveerida. Olen ka ise neid tihti teinud, peaks vist parema pildi ka klõpsutama?! Tore, et rahule jäid retseptiga:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails