12. veebruar 2024

Vastlarullid kookospudinguga

Kohe, kui aasta esimene klassikaline vastlakukkel söödud, siis hakkan otsima sellele mõnusaid alternatiive, mis vastlakukli söömise veelgi põnevamaks muudaksid. Ma olen vastlakuklite suur sõber ja kui hooaeg peal, siis kohe kindlasti on hea põhjus erinevate vahukooreste vastlasaiakestega maiustada. Seetõttu on mul pakkuda välja üks eriti hea vastlakuklite variant. Siin retseptis on kokku saanud kaneelirull ja vastlakukkel. Seega, kui oled mõlema või vähemalt ühe austaja, siis tasub seda retsepti kindlasti uudistada. 

Lõpptulemuseks on parajalt kaneeline ja vahukoorega ülekuhjatud vastlakukkel. Lisaks leiab selle kukli seest täidisena kookosemaitselist kreemjat pudingut ja pisut hapukat moosi. No ja teate – see kooslus on IMELINE

PS! Kui Sa soovid teada saada kuidas täpsemalt nende kuklite voltimine käib, siis soovitan piiluda selle retseptipostituse alla, kus on pildijadana õpetus ilusti olemas!

Mitmele: 6 vastlakuklit
Valmistamisaeg: 25 minutit + kerkimisaeg 30-40 min + küpsemisaeg 15-17 min

Tainas:
6 g kuivpärmi
100 g suhkrut
0,5 tl soola
1 tl kardemoni
u 450 g nisujahu
2,5 dl piima
2 tl sidruni riivitud koort
100 g toasooja võid

Kaneelikreem:
50 g toasooja võid
2 tl kaneeli
50 g suhkrut

Täidis:
3 dl vahukoort
1,5 tl tuhksuhkrut
3 tl kookoshelbeid
1 tops (230g) pudingut kookosega (Valio Alma)
u 6 tl hapukat moosi

Sega kuivained omavahel kokku. Kuumuta piim pisut soojemaks kui käesoojaks ja lisa koos sidrunikoorega kuivainetele. Lisa või ja sõtku kõik ühtlaseks tainaks.

Kergita tainast 50kraadises ahjukuumuses 30-40 minutit. Seejärel sõtku tainas kätega läbi ja rulli jahusel pinna õhukeseks ristkülikuks (umbes suurusega 31cmx38cm). Tõsta tainas nii, et ristküliku lühem serv asetseks sinu poole.

Valmista kaneelikreem, selleks sega kõik komponendid omavahel kokku ja määri see poolele osale tainale. Tõsta teine tainapool peale ja lõika tainast 6 riba. Lõika need ribad omakorda pooleks nii, et ülemine osa jääks umbes 1 cm osas läbilõikamata.

Keeruta iga tainatüki ribad keerdu ning moodusta sellest pontsakaks pallike. Keera tainaotsad alla, et need küpsemisel lahti ei hargneks. Tõsta kuklikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures 15-17 minutit. Määri küpsenud kuklid kergelt veega üle ja lase jahtuda.

Täidise valmistamiseks vahusta koor tuhksuhkruga tugevaks vahuks, sega juurde kookoshelbed. Lõika kaneelikuklikestel pealmine ehk n-ö mütsiosa ära (lõika nii, et tekiks alumisele osale kerge süvend). Täida kuklid vanillipudinguga ning pritsi läbi pritskoti peale vahukoor nii, et keskele jääks auk. Sellesse tekkinud auku tõsta moos. Aseta peale ülemine saiaosa, raputa peale tuhksuhkrut ja hakka maiustama!

Retsept valmis koostöös Valioga!




Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails