20. veebruar 2024

Apelsinimaitseline leivakreem šokolaadiga

See siin ei ole tavaline kreem, vaid leivast, õunamahlast, maitseainetest ja muudest lisanditest valmistatud imemaitsev leivamagustoit, mis sobib valmistamiseks igal ajal! Eriti sobiv on seda aga pakkuda kohe saabuva 24.veebruari puhul. Selle leivakreemi võlu peitub kohe kindlasti selle maitses, millest leiad apelsinist mekki ja šokolaadi magusat maitset. Selleks, et kreemile ka pisut iseloomu anda, sisaldab see ka tekstuuri lisavaid vaarikaid ja kuivatatud virsikuid. Kui Sulle tavaliselt leivast valmistatud magustoidud ei maitse, siis soovitan proovida sedasama kreemi – sa võid siiski üllatuda positiivselt. Leiva intensiivset maitset on mahendanud õunamahl ja maitseained.

Kui tavaliselt valmivad sedasorti leivamagustoidud suurepäraselt ka kõvaks läinud leivast, siis selle maiuse puhul soovitaksin ma siiski kasutada värsket leiba. Šokolaadi valikul soovitan lähtuda enda eelistustest. Mina kasutasin võrdses koguses valget šokolaadi ja piimašokolaadi, aga loomulikult võite kreemi valmistamiseks kasutada vaid ühte sorti šokolaadi. Kaunistamisest rääkides, siis soovitan ma lisada peale värskeid marju, need mõjuvad selle maiusega nii hästi kokku, lisades juurde pisut hapukaid toone, tekstuuri ja värskust. Lisaks soovitan seda serveerida külma piimaga või törtsu Kreeka jogurtiga. Ise eelistan esmalt piima, aga ka Kreeka jogurtiga on see väga maitsev.

Leiva valikul soovitan ma vältida köömnete ja seemnetega leiba ning erinevaid peenleibasid. Kõige paremini sobib selle magustoidu valmistamiseks traditsiooniline must leib!

Ja minu poolt üks kasulik soovitus, mida ise kasutan. Pidulikud tähtpäevad ja nädalavahetused soovitan ma veelgi erilisemaks muuta ilusate nõudega. Villeroy & Boch nõud on minu jaoks erilised ning nende Old Luxembourg sari täienes minul hiljuti uute kausikeste ja koorekannu näol. Lisaks liitusid minu olemasolevate teetassidega samast sarjast ka alustassid. Tõsi, kasutan viimaseid küll kohvitassidena, kuna need on minu arvates kohvijoomiseks lausa loodud. 

PS! Ma soovitan Kaup24 ja Hansaposti lehtedel oma lemmiknõudel silm peal hoida. Tihtipeale on näiteks Villeroy&Boch ja Iittala nõud müügis erihindadega ja neid on võimalik väga soodsate hindadega endale soetada. Samuti söögiriistad, millel ikka silma peal hoian (Villeroy&Boch Mademoiselle söögiriistad on mu lemmikud. Siinsetelt piltidelt leiad sama sarja lusikad). Kui miskit on müügist otsa saanud, siis pane endale lehel märge, et toote saabumisel saaksid sellekohase teate.

Kogus: kahele-neljale
Valmistamisaeg: 20 minutit

100 g musta leiba
3 dl õunamahla
1 tl vanilliekstrakti
50 g kuivatatud virsikuid
0,5 tl kardemoni
0,5 tl kaneeli
75 g piimašokolaadi või valget šokolaadi
50 g (külmutatud) vaarikaid
0,5 apelsini riivitud koort
1 sl pruuni suhkrut (vajadusel)
vett (vajadusel)


Peale:
marju, müslipuru, Kreeka jogurtit, piparmündilehti, piima (serveerimiseks)

Murenda leib potti, vala juurde õunamahl ja tõsta pott pliidile. Lisa vanilliekstrakt, tükeldatud virsikud, kardemon, kaneel ja lase segul keema tõusta. Vähenda pliidikuumust keskmiseni ja lisa segades šokolaaditükid. Kuumuta aeg-ajalt segades umbes 5 minutit kuni leivasegu on ühtlane ja šokolaad sulanud. Seejärel sega juurde vaarikad ja apelsini riivitud koor. Kuumuta korraks läbi, lisades vajadusel magustamiseks pruuni suhkrut ja sobiva tekstuuri saamiseks vett.

Jaota leivasupp kaussidesse, kaunista ja serveeri. Soovi korral võid leivasupile peale valada külma piima.

Postitus valmis koostöös PHH Groupiga, kes esindab e-poode: Kaup24, Hansapost ja Hobby Hall!
PS! Vaata kindlasti ka minu instagrami, kus näed sellesama leivakreemi retsepti ka videopostitusena.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails