16. november 2023

20 minutit ja valmis! Lihtne salat pesto ja kartulitega

Oi, kuidas mulle meeldivad sedasorti salatid, kus komponendid ei ole kokku segatud. Muidugi võivad sellised salatid valmida kõigest sellest, mis külmkapis leidumas on, aga üks lihtne ja ääretult maitsev amps on retsepti kujul ikkagi Teie ees. Tegemist on lihavaba salatiga, mis on mõnusalt toitev ja kiire amps, sobides suurepäraselt nii argipäeva toidukorraks, kui ka külalistele serveerimiseks. Ühesõnaga sobiv kõhutäis igal ajal. 

Selle salati jaoks ei ole vaja ülemäära palju komponente. Sul on vaja head hummust ja pestot, mis on salatile kastme eest. Lisaks kartuleid, mune ja veel mõningasi komponente. Nendest vähestest toorainetest sulandub kokku aga väga maitsev maitsete pahvak. See salat valmib üsna kiiresti. Aga veel kiiremini ja lihtsamini saad, kui Sul on juba eelmisest toidukorrast olemas keedetud kartulid. Siis on vaja need lihtsalt pannil kuldpruuniks praadida.

Minu kodupoeks on viimasel ajal Pärnu Promo Cash&Carry kauplus, mis asub mulle nii meeldivalt lähedal. Lisaboonusena on see avar ja suur, mistõttu inimesed hajuvad seal kaupluses laiali nii, et see ei tundu kunagi olema ülerahvastatud. Samuti on seal väga lai valik selliseid tooteid, mida tavakauplustest ei leia. Näiteks leidub Promo Cash&Carry poeriiulitelt Ristorise tooted, mille sortimenti kuuluvad erinevad pestod, kastmed ja ka mitmesugused magusad ja soolased konserveeritud tooted. Tsitrusviljade pesto, šampinjonide ja musta trühvli kaste, pistaatsia kaste ning mesised kastanid on vaid ühed näited Ristoris toodete põnevast valikust

Selle salati valmistamisel olid mul kasutusel Ristorise ülimalt mahlased päikesekuivatatud tomatid. Soovitan neid proovida, need on nii hea maitsega! Lisaks kasutan ma juba mõnda aega Ristorise punast pestot, mis samuti siia salatisse suurepäraselt sobib. Sedasama pestot meeldib mulle kasutada veel ka pastaroogade ja karride valmistamisel. Meeldivalt suur pestopurk, seega ei pea muretsema, et see koheselt tühjaks saab. Kui pestot aga nii palju ei kasuta, siis soovitan selle jääkuubikute vormidesse pista ning külmutada. Kui vaja pestot kasutada, siis saad täpselt meelepärase koguse sügavkülmast välja võtta.

Nüüd aga kõik salatile!

Kogus: kahele-neljale
Valmistamisaeg: 20 min

500 g kartuleid
150 g hummust
2 marineeritud kurki
2 keedetud muna
5 päikesekuivatatud tomatit õlis (Ristoris)
4-5 sl (punast) pestot (Ristoris)
(lamba)salatit
1 sl (Kreeka) pähkleid
soola, pipart, oliiviõli, sidrunit

Koori ja tükelda kartulid suupärasteks tükkideks. Keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Seejärel prae kartulid õliga piserdatud kuumal pannil kuldseks.

Tõsta hummus alusele ja määri see laiali. Laota peale praetud kartulid, kurgiviilud, munasektorid ja pooleks lõigatud päikesekuivatatud tomatid. Seejärel lisa pestokuhjakesed ja salatilehed. Maitsesta salat soola ja pipraga ning nirista üles oliiviõli ja veidikese sidrunimahlaga. Kõige viimasena raputa peale pähklid. Serveeri.

See retsept valmis koostöös Promo Cash & Carry kauplusega.


4 kommentaari :

  1. Kas ma saan õigesti aru, et tavainimesed sinna Promo poodi oodatud ei ole ja sealt osta ei saa?
    Kodulehel selline tekst: "Ootame teid külla ning tuletame meelde, et sisseoste saab teha vaid PROMO Cash&Carry kliendikaardiga, mida saavad taotleda kõik juriidilised isikud – äriühingud (AS, OÜ, MTÜ jne), riigi- ja kohalike omavalitsuste asutused, FIE-d."

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Saab ka tavainimene endale kliendikaardi teha. Selle saab teha nii netis kui poes kohapeal (enne sisenemist skänni qr kood ja registreeri kliendiks). Ilma kliendikaardita sisse ei saa tõesti.

      Kustuta
    2. Netis registreerudes küsib ettevõtte juriidilist nime ja registrikoodi ja ilma selleta ei saa kliendiks registreeruda.

      Kustuta
    3. Tere! Olen selles osas suhelnud Promoga eraldi. Eraisikud saavad kaarti teha kohapeal infoletis, kus saate kliendikaardi, millega iga kord poodi siseneda. See on tõesti väga tore pood, hea valiku ja hindadega:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails