15. august 2023

Ramen supp krevettidega

Ramen supid sobivad söömiseks igal hooajal. Need on toitvad, maitserikkad ja suudavad üllatada iga ampsuga. Minu jaoks on õige ramen see, millel on parasjagu erinevaid lisandeid ning mille puljong on täiendus kõigele sellele, mis supis leidumas. Ühesõnaga on puljongil oma kindel roll täita ning see peab oleme eriti maitserohke ja meeldejääv. Mulle meeldib kodusel viisil ramenit valmistada just nii, nagu selles retseptis kirjas on. Loomulikult lisan vastavalt vajadusele täiendavalt maitseid, sest selle maitsestamisega on tihtilugu nii, et vahest tahad vürtsikamat, vahest mahedamat, vahest hoopis miskit jõulisemat. 

Täiendavaks lisandiks ramenis võivad olla mereannid, kana, rebitud sealiha, part, mõni taime lisand või hoopis miskit muud meelepärast. Mina tegin seekord eriti kiire variandi ning kasutasin supis priskeid krevette. Need krevetid pärinevad kusjuures Promo Cash&Carry kauplusest ning on muideks ka vägagi rahakotisõbraliku hinnaga. Seal on suur valik erinevaid jahutatud krevette, kuid veelgi suurem valik erinevaid krevette külmutatuna ... neid on keedetud ja toorelt, on puhastatud ja puhastamata, on suuremaid ja väiksemaid. Ühesõnaga valikut on omajagu.

See postitus sündis koostöös sellesama kauplusega, kuna Pärnu Promo Cash&Carry asub mulle meeldivalt lähedal, siis olen üha enam seda kauplust kasutanud just n-ö kodupoena. Selle retsepti ajendiks oli aga Promo Cash&Carry kauplustes olev osakond „Maailma köök“, mille riiulid pakuvad nii palju põnevaid tooteid. Leiad sealt mistahes maitseaineid ja komponente erinevate köökide jaoks kokkamiseks. Tahad näiteks valmistada India kööki ning Sul on vaja vajalikke komponente, siis sealt osakonnast leiad tõenäoliselt kõik vajaliku. Seal on erinevaid kuivatatud seeni, mida ma tihtipeale just talvisel ajal roogades kasutan. Erinevaid kastmeid, segusid ja mida kõike veel. Kindlasti soovitan sinna piiluda ning avastada enda jaoks midagi uut ja põnevat.

Niisiis ... sellest osakonnast inspireerituna valmis minul üks eriti hea ramen supp, mida ma ise kutsuksin mõnusaks mugavustoiduks (toit, mis valmib mõnusalt lihtsasti ning maitseb tujutõstvalt hästi:)). 


Kogus: neljale
Valmistamisaeg: 20 minutit

24 krevetti* (toored ja puhastatud)
150 g ramen nuudleid
soola
2 muna
1 porgand
1 tšillipipar
1 norileht
spinatilehti (peotäis igasse kaussi)
4 sl marineeritud ingverit
100 g sojaube

Kaunistuseks:
seesamiseemneid
kalamarja
värsket koriandrit

Puljong
1 l puljongit
1 sl sojakastet
1 tl kalakastet
1 sl austrikastet
1 tl seesamiõli
1 tl srirachat
2 sl marineeritud ingveri vedelikku

Lase puljong keema, lisa ülejäänud puljongikomponendid ningmaitsesta vajadusel täiendavalt. Keemise lõpu poole lisa krevetid ning kuumuta valmimiseni (selleks kulub vaid mõni minut).

Keeda nuudlid soolaga maitsestatud vees valmis, nõruta. Keeda munad nii, et kollane jääks pehmeks. Lõika porgand pikkadeks ribadeks. Viiluta tšilli ja lõika norileht sobivateks tükkideks.

Tõsta munanuudlid nelja kaussi, lisa porgandiribad, spinatilehed, marineeritud ingver, sojaoad, tšilliviilud ja nori lehe tükid. Vala juurde puljong ning lisa igasse kaussi 6 krevetti. Kõige peale tõsta munapoolik. Raputa üle seesamiseemnetega. Lisa kaunistuseks kalamarja ning koriandrit.

*Kui kasutad külmutatud krevette, siis lase neil eelnevalt sulada.

See retsept valmis koostöös Promo Cash & Carry kauplusega.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails