21. juuni 2023

Suvesalat röstitud kapsaga ja ürdine focaccia

Selles postituses on 2 suurepärast retsepti, mille valmistasime koos Meriliniga (koogikontor.ee) jaanipäevale mõeldes. Ühesõnaga on need eriti mõnusad suveretseptid, mis saavad väga kiiresti valmis ning sobivad suurepäraselt mõnele aiapeole või piknikule.

Eriti maitsevsuvesalat röstitud kapsaga on mõnusalt kerge, üdini maitsev ning värsketest komponentidest pakatav. Kirsiks tordil on sellel salatil kindlasti röstitud kapsas, mis grillil küpsedes saanud veel täiendavat maitset mõnusast teriyaki kastmest. 

Retseptis on kasutatud Hiina kapsast, kuid soovi korral võid selle asendada endale meelepärase salatiga. Hiina kapsast kasutades hoia meeles, et seda sektoriteks lõigates säilita kindlasti kapsa jalaosa, sest nii on kapsasektoreid küpsemisel lihtsam ümber pöörata.

Kastmeks on siin retseptis kasutatud Alma uut küüslaugu-ürdi jogurtikastet, mis on lihtsalt eriti mugav ja lihtne viis suviste salatite täiendamiseks. Kaste on ise parajalt vedel, mistõttu on seda eriti mugav erinevatele salatitele niristada. 

Teiseks retseptiks on focaccia rosmariini ja küüslauguga, mis on pehme ja rustikaalne itaaliapärane sai. Kusjuures maitseb see eriti hästi siis, kui pistad tükikese saiast Valio mango-tšilli-laimi jogurtikastmesse! Jogurtikaste lisab focacciale mõnusat särtsu! PS! Lase külalistel saiast endale ise sobiv tükk murda, nii väldid toiduraiskamist!

Head nautimist!

Eriti maitsev suvesalat röstitud kapsaga

Mitmele: 6le
Valmistamisaeg: 25 minutit

120 g salatilehti
150 g suhkruherneid
200 g kirsstomateid
3 soolakurki või hapendatud kurki
200 g rediseid
1 kollane tomat
150 g kikerherneid
0,5 tl paprikapulbrit
näpuotsatäis cayenne´i pipart
1 tops Alma jogurtikastet küüslaugu-ürdi

Lisaks:
oliiviõli
laimist pressitud mahla

Grillitud kapsasektorid:
1 Hiina kapsas
2 sl Teriyaki kastet
2 sl sojakaste
2 sl austrikaste
2 sl oliiviõli
soola, pipart

Lõika Hiina kapsas sektoriteks, kuid jälgi, et iga sektori külge jääks ka n-ö jalaosa. Sega teriyaki, soja, austrikaste ja oliivõli omavahel ühtlaseks. Pane kapsasektorid grillile küpsema ning küpseta need mõlemalt poolt valmis. Küpsemise ajal pintselda kapsasektoreid valmistatud kastmega, maitsesta soola-pipraga.

Rebi salatilehed alusele. Lisa suhkruherned, poolitatud kirsstomatid, kurgiviilud, redisepoolikud ja tomativiilud. Kurna kikerherned ja patsuta majapidamispaberiga kuivemaks. Prae kikerherned pannil õlis kuldseks, lisa praadimise ajal pannile paprikapulbrit ja cayenne´i pipart. Laota kikerherned salatile.

Kõige lõpuks tõsta salatile ka praetud kapsasektorid. Nirista peale oliiviõli ning pisut laimimahla ning lisa kõige lõpuks salatile jogurtikaste. Serveeri!

Focaccia rosmariini ja küüslauguga

Kogus: 1 suur plaaditäis
Valmistamisaeg: 10 minutit + küpsemis- ja kerkimisaeg

500 g nisujahu
1 pakk (12 g) kuivpärmi
2 tl soola
2 tl roosuhkrut
1 dl oliiviõli
400 ml käesooja vett

Küüslaugu-rosmariiniõli:
2 küüslauguküünt
peotäis värsket rosmariini
1 dl oliiviõli
1 tl soola

Serveerimiseks:
Valio mango-tšilli-laimi jogurtikastet

Sega omavahel nisujahu, pärm, sool ja suhkur. Lisa oliiviõli ja vesi ning sõtku tainast u 5 minutit. Lase tainal soojas kohas rätiku all u 1 tund kerkida. Võid taina kausiga ka 40-50 kraadisesse ahju kerkima panna, nii piisab 30 minutist.

Vahepeal tee valmis ürdiõli. Selle jaoks puhasta küüslauk ja pista väikesesse köögikombaini või blenderisse. Lisa ka rosmariin, õli ja sool. Surista kõik ühtlaseks.

Kummuta nüüd tainas õliga määritud ahjuplaadile ja aja näppudega laiali. Focaccia võib jääda täiesti ebakorrapärase kujuga- mida rustikaalsem, seda parem! Seejärel pintselda focacciat pealt küüslaugu-rosmariiniõliga. Küpseta 200 kraadises ahjus u 20 minutit ja tõsta siis ahjust välja. Lase veidi jahtuda ja murra siis tükkideks. Maitseb eriti hästi, kui pistad tükikese saia mango-tšilli-laimi jogurtikastmesse!

Postitus valmis koostöös Valioga!


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails