19. juuni 2023

Sushitort tuunikalaga

Lubagem tutvustada selle suve hitti! Teie ees on maitsev sushitort, millele täidiseks parajas koguses tuunikala. Tegemist on justkui teistmoodi võileivatordiga, mis valmib üsnagi lihtsasti ning vastavalt soovidele võid täidiseks lisada, mida iganes soovid! See on meeldivalt toitev, samas värske amps, mis ei ole üleliia koorene ega saiane. Ühesõnaga hea vaheldus tavapärastele võileivatortidele!

Nagu ma eelnevalt mainisin, siis võid täidise valida oma soovide kohaselt. Mina valmistasin selle soolase tordi tuunikalaga, mis annab väga lihtsasti äratuntavat maitset ning annab mahlasust kogu roale. Kasutasin Rio Mare kvaliteetset tuunikalakonservi oliiviõlis. See tuunikalakonserv on tõepoolest kiiduväärselt hea. Hind on küll pisut kallim, kuid kui Sulle ei vaata konservist vastu ebamäärane tuunikalapuru, siis tasub selle ees kindlasti pisut rohkem rahakotist välja käia. Rio Mare tuunikalakonservist leiad rõõsa ja roosa tuunikala, mida väga mugav kasutada erinevates soolastes roogades! Lisaks on selle konservi oliiviõli nii hea, et kasutasin seda ka suures osas täidises ära. Ei ole mõtet heal õlil raisku lasta minna. 

Ja nüüd torti valmistama. Minimaalselt lase sel tordil külmkapis maitseid koguda tunnike, veel parem, kui tordike saab seista 3 tundi. Soovi korral võid selle valmis teha serveerimisele eelneval õhtul.

Valmistamisaeg: 35-45 min + tahenemisaeg
Kogus: 6-8

4,5 dl sushiriisi
3,5 dl vett
1 tl soola
1 sl suhkrut
4-5 sl riisiäädikat

Täidis:
6 sl sulatatud juustu
2x160 g tuunikalakonservi oliiviõlis (Rio Mare)
150 g kurki
6 sl majoneesi
3 nori lehte
3 sl marineeritud ingverit, tükeldatuna
soola, pipart

Kaunistuseks:
kirsstomateid, salatilehti vms

Loputa riis voolava vee all. Tõsta riis potti, lisa vesi ja sool ning lase seista 30 minutit. Seejärel lase riis pliidil keema, kuumuta keskmisel kuumusel umbes 10-12 minutit või seni, kuni vedelik on imendunud ja riis pehme.Valmis riis kata rätikuga ja lase seista 12 minutit. Kuumuta pliidil suhkur ja riisiäädikas. Sega suhkru sulamiseni ning lisa segu segades riisile. Maitsesta lõplikult.

Vooderda lahtikäiv koogivorm (Ø20-21cm) küpsetuspaberiga. Jaga riis silma järgi kolmeks ning tõsta esimene kiht vormi. Suru kergelt riisile, et see omavahel kokku jääks. Määri riisile 2 sl sulatatud juustu, laota sellele 1 tuunikalakonserv. Tükelda kurk ning tõsta pool sellest vormi. Lisa majonees ning maitsesta soola ja pipraga. Murra 1 nori leht tükkideks ning tõsta vormi. Korda täpsemalt sama tegevust veelkord: teine osa riisi, sulatatud juust, tuunikala.....

Tõsta tükeldatud nori lehtedele kolmas osa riisi, suru peale. Määri peale sulatatud juust, selle peale laota tükeldatud ingver ning seejärel laota vormi majonees. Laota peale terve nori leht. Kui ääred ulatuvad üle, siis pole hullu, hiljem vormist võttes saad need lihtsasti külgedele suruda. Tõsta kook külmkappi maitsestuma vähemalt tunnikeseks. Vahetult enne serveerimist kaunista. 

Postitus valmis koostöös ettevõttega Rio Mare.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails