27. juuni 2023

Kiirelt valmiv kalakarri

Erinevad karriroad on mu lemmikud, sest need on lihtsalt nii maitserikkad, mõnusad ja erilise olemusega. Lisaks räägib selliste roogade kasuks ka ääretult lihtne valmistamisviis. Seega, kui oled samuti karriroogade fänn või on vaja Sind nende headuses alles veenda, siis see postitus on mõeldud just Sulle.

Selle roa põhikomponendi hankimiseks soovitan ma minna kalale PROMO Cash&Carry kauplusesse, kus on väga rikkalik kalavalik. Värske kala lett on rõõmustavalt suur ning ning lisaks saab PROMO Cash&Carry kauplustes alati kasutada ka kalaleti teenindajate abi, kui vajad kala ettevalmistamise osas abi (soomuste eemaldamine, kala rookimine, fileerimine, steikide valmistamine, maitsestamine, soolamine, krevettide puhastamine, vaakumpakendamine). Kui vajad näiteks homaari ettevalmistamist, siis kalaletist saad ka seda abi (kalaettevalmistamise teenuseid kasutades on teenustasu 0,01€). Tegelikult ka kalatoodetega varustatud sügavkülmalett lookleb poes harjumatult pikalt ning selle sisu ahvatleb vägagi laia valikuga. Ühesõnaga soovitan kindlasti uudistada nii jahutatud kalatoodetega kalaletti, piiluda sügavkülma ning kindlasti ära mööda kõnni suitsutatud mereandide kapist.

Kuna kalaletis olid seekord müügil eriti ilusad ja pontsakad haugifileed, siis otsustasin nendest valmistada ühe eriti mõnusa karritoidu. Selline roog sobib suurepäraselt ka suvisel ajal söömiseks, kuna on oma olemuselt meeldivalt kerge. Haug sobitub sellesse toitu suurepäraselt, kuid tegelikult võid selle karriroa valmis meisterdada mistahes kala kasutades.

Kogus: neljale
Valmistamisaeg: 20-30 minutit

1 sibul
2 sl ingverijuurt, koorituna ja hakituna
125 g (rohelisi) aedube
1 paprika
1 porgand
3 tl punase karri pastat
1 purk kookospiima
1 dl puljongit
1 sl kalakastet
1 tl pruuni suhkrut
750 g kalafileed (kasutasin haugi)
soola, pipart

Lisaks:
maitserohelist, laimi

Haki sibul ning prae pannil õlis läbi, lisa ingver, aedoad ja paprikatükid. Koori ja tükelda porgand ning lisa pannile. Kuumuta paar minutit, seejärel sega juurde karripasta. Vala pannile kookospiim ja puljong. Lisa kalakaste ning maitsesta, suhkru, soola ja pipraga. Kuumuta mõned minutid ning seejärel lisa tükeldatud kala. Kuumuta kala küpsemiseni. Maitsesta lõplikult, lisa roale maitserohelist ja laimisektoreid. Serveeri riisiga!

See retsept valmis koostöös PROMO Cash&Carry kauplusega. 


4 kommentaari :

  1. Kas porgand sellesse retsepti ikka sobib? Tundub kuidagi nii vale kooslus.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaaa, porgand sobib siia rooga imehästi. Aga alati võib ju selle välja jätta, kui pisut võõrastav tundub ;)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails