25. mai 2023

10 minuti šokolaadi-vahukommikook

See on üks eriti lihtne maius. Natuke nagu kook, samas nagu kerge kommimaius. Olgu kuidas on, siis see magustoit valmib eriti kiiresti ning on jõukohane valmistamiseks ka lastele. Lastekaitsepäev on tulemas ning see koogimaius on selleks puhuks eriti hea variant! Ahju sisse lülitama samuti ei pea, sest see kook on küpsetamata ning valmib ilma ahju abita. Kusjuures, see kook säilib külmkapis värskena umbes nädalajagu. Hoia seda lihtsalt kaanega suletavas säilituskarbis. 

Selles koogis on nii palju häid asju. Siin on šokolaadi, vahukomme, kuivatatud ploome, soolapähkleid, Maiasmoka marmelaadi ja nööbikomme. Ühesõnaga, mõnusalt magus amps, mis on ideaalne tassikese kohviga. Selleks aga, et asi üleliia magusaks ei läheks, siis aitavad tume šokolaad ja soolapähklid magusust pisut maha tõmmata. 

Toredat koogitegu!

Kogus: 10-12 tk
Valmistamisaeg: 10 minutit + tahenemisaeg
Soovitus: Selel maiuse võid valmistada mistahes vormi! Oleneb sellest, kui kõrget maiust soovid.

125 g vahukomme
100 g soolapähkleid
100 g kuivatatud ploome
100 g marmelaadi (Maiasmokk)
100 g šokolaadinööpe (Maiasmokk)
100 g piimašokolaadi
100 g tumedat šokolaadi

Peale:
valget šokolaadi
soolapähkleid
marmelaadi
šokolaadinööpe

Tükelda väiksemateks tükkideks vahukommid, soolapähklid kuivatatud ploomid, marmelaad ja šokolaadinööbid. Sega need kausis kokku. Sulata šokolaadid ühises kausis veevannil ning sega kokku ülejäänud komponentidega. Tõsta valminud sega küpsetuspaberiga kaetud vormi (näiteks 17x25cm) ning lase külmkapis taheneda vähemalt paar tundi.

Vahetult enne serveerimist nirista koogile sulatatud valge šokolaad, lisa peake hakitud pähkleid, marmelaadi ja šokolaadinööpe!

Retsept valmis koostöös Maiasmokk maiustustega.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails