4. oktoober 2022

Kõige klassikalisem mannavaht

Kes meist ei armastaks seda kõige klassikalisemat mannavahtu. Selles on kuhjaga lihtsust, nostalgiat ning häid maitseid. Kuna seda magustoit teen ma võrdlemisi tihti, siis valmib see tavaliselt tunde järgi. Kes aga seda nostalgilist maiust valmistada soovivad, siis umbkaudne retsept on alljärgnev. 

Siit blogist leiad veel sarnaseid retsepte:
Odrajahuvaht
Rukkijahuvaht

Valmistamisaeg: 55 minutit + jahutamisaeg
Kogus: 4-6

1 l vett
150 g mannat
100–150 g suhkrut
200 ml siirupit (näiteks vaarikasiirupit)

Kuumuta vesi potis keemiseni. Nirista vispeldades juurde manna. Kuumuta segu aeg-ajalt vispeldades paksenemiseni. Tõsta tulelt, sega juurde suhkur ja siirup ning sega suhkru sulamiseni. Lase mannasegul tunnike jahedas kohas jahtuda. Seejärel mikserda segu korralikult vahtu.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails