1. juuni 2022

Parim rabarberikissell

Ma olen rabarberikisselli vist küll kogu oma elu söönud. Väiksena võttis vanaema suviti seda alati termosega randa kaasa, et siis koos juustu võileibadega vahepeal tekkivat nälga kustutada. Nüüd teen seda kisselli samuti väga tihti ning lausa ootan kannatamatult igal aastal kevade saabumist, et soojemale hooajale rabarberikisselliga korralik avalöök anda.

 

Minu retseptis ei ole erilist keerukust, pigem on kõik lihtne ja kodune. Seega, võid selle valmistamisega ka kohe alustada:) Muul hooajal võid sama retsepti kasutada, aga asendada rabarberi siis õunte, mustikate, ploomide või muude suveandidega! Olenevalt aga viljade magususest, korrigeeri kindlasti suhkrukogust.

Kogus: neljale
Valmistamisaeg: 20 minutit
Muu: Keeda seda kisselli kohe topeltkogus, sest see saab nii ruttu otsa!

450 g rabarberivarsi
1 liiter vett
175 g suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
1 kaneelipulk
3 sl maisitärklist
3 sl vett

Koori ja tükelda rabarber. Lase vesi keema, lisa rabarberitükid, suhkrud ja kaneelipulk. Keeda keskmisel kuumusel mõned minutid kuni rabarberi pehmenemiseni. Sega tärklis 3 sl veega ja lisa segades kissellile. Lase kissellil veel korraks keema tõusta, kuumuta segades paksenemiseni. Tõsta pliidilt, lase jahtuda  ning serveeri.


5 kommentaari :

  1. Lisan rabarberikissellile koos rabarberitega tavaliselt ka mõned külmutatud mustikad.
    Muudab maitsva ka ilusamaks. 🙂

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Absoluutselt nõus! Mustikad annavad nii mõnusat tooni:)

      Kustuta
  2. Minu jaoks oli suhkrut liiga palju, meeldib hapukam. Ise olin rumal, et kogu koguse kohe sisse valasin. Lisasin ka mõned külmutatud mustikad- mega hea mõte :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Järgmine kord saab siis jaohaaval suhkrut lisada:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails