9. jaanuar 2022

Mandliküpsised (Cantucci)

Olete neid küpsiseid varem maitsnud? Kui ei, siis soovitan selle retsepti järgi ühe ahjuplaadi küpsiseid kindlasti valmis meisterdada! Need küpsised on mõnusalt krõbedad, veidi muretaina olemusega mandliküpsised. Pisut luksuslikud ja maitserohked, kuid samas meeldivalt koduse hõnguga. Nende küpsiste omapära seisneb nende valmistusviisis: nimelt on esmalt vaja küpsetada tainast terve pätsina, seejärel pead küpsised viilutama ning siis lõplikult ahjus valmis küpsetama!

 PS! Retsepti jagasin mõni aeg tagasi ka ajakirjas Naisteleht!


Valmistamisaeg: 1 h
Kogus: ca 16 küpsist

4 dl nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
1 tl soola
2 muna
1,5 dl suhkrut
100 g võid
100 g mandleid

Sega omavahel retsepti 4 esimest koostisosa. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sulata või, lase sel pisut jahtuda ning seejärel lisa lusikaga ettevaatlikult segades munavahule. 

Haki mandlid (mitte üleliia peeneks puruks). Lisa eelnevalt segatud kuivained muna-võisegule. Lisa hakitud pähklid ning sega kõik ühtlaseks tainaks. Tõsta valminud tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning rulli tainas õliste kätega piklikuks (jälgi, et jääks ühejämedune!). Tekitades tainapätsile peale kerge kaareke.  Küpseta 175 kraadi juures 24 minutit. 

Tõsta ahjust ning lase paar minutit jahtuda. Lõika eelküpsetatud päts terava (sakilise) noaga umbes 2 cm paksusteks viiludeks. Viilutatud küpsised tõsta tagasi ahjuplaadile (lõikepoolega plaadil) ning küpseta veel 150 kraadi juures 16-18 minutit! Ahjust võttes on küpsised veel pehmed, kuid need tahenevad jahtudes! 


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails