22. september 2021

Tummine kõrvitsahautis kikerhernestega

Kes meist ei armastaks sügishooajal tummiseid ja soojendavaid hautiseid! Seesama lihtsalt valmiv kõrvitsaroog on ideaalne sügise tervituseks ning hea kaaslane terve jaheda hooaja. See on toitev ning ilma lihata valmiv roog, mis kergelt tšilline. 

Kõrvitsahautis vajab valmistamiseks kindlasti puljongit, minul oli kasutusel Herbamare ökoloogiline ürdipuljongi kontsentraat (vegan!). See on ideaalne kasutamiseks just hautistes, aga sobib hästi ka erinevate kastmete, karriroogade või suppide valmistamiseks. Antud sarjas on saadaval ka vähendatud soolasisaldusega ürdipuljong neile, kes soovivad toiduvalmistamisel vähendada soolasisaldust või timmida maitseid soola arvelt just teiste maitsetega. Küll aga pean tõdema, et ka Herbemare klassikaline ürdipuljongi kontsentraat ei ole üleliia soolane ning isegi meeldivalt mahe võrreldes teiste taoliste toodetega. 

Selle toidu teeb eriti väärtuslikuks veel see, et tegelikult võib see hautis olla ka n-ö külmkapitühjendusroog .... ehk siis valmista see toit sellest, mis kapis parasjagu ärakasutamist vajab. Nii saad roa valmistamisel edukalt kasutada ära õnnetud porgandid, viimased kartulid, närtsima hakkava salatirohelise või parmesanitüki. Lihtsalt vaata avatud pilguga kapis ringi ning kasuta kõik kavalalt ära!

Kogus: 4le
Valmistamisaeg: 35 minutit

1 sibul
2 küüslauguküünt
2 varsselleri vart
0,5 tšillikauna
jupp ingverit
2 suuremat porgandit
350 g kõrvitsat (puhastatud ja kooritud kogus)
200 g suvikõrvitsat
1 sl võid
1 tl köömneid
2 tl paprikapulbrit
1 purk purustatud tomateid
1 purk kikerherneid
5 dl pujongit (ehk 2 tl Herbamare ürdipuljongi kontsentraati ja 5 dl vett)
suur peotäis spinatilehti
3 sl riivitud parmesani
soola, pipart

Serveerimiseks:
värsket koriandrit ja parmesani


Viiluta sibul, tükelda küüslauguküüs, varsseller, tšilli, ingver, porgandid, kõrvits ja suvikõrvits. Kuumuta potis või ning prae sibulaviilud selles klaasjaks. Lisa ülejäänud köögiviljad, seejärel sega juurde köömned ja paprikapulber. Kuumuta läbi, lisa purustatud tomatid, kikerherned ja puljong Sega läbi, maitsesta ning lase haududa 20-30 minutit ehk kuni köögiviljade pehmenemiseni. Sega juurde spinatilehed ja parmesan, maitsesta lõplikult ning serveeri!

Postitus valmis koostöös A.Vogeli Loodustoodetega.

Tooted on saadaval: Selverites, Tallinna ja Tartu Kaubamaja Toidumaailmas, Delice kauplustes ja erinevates loodustoodete poodides.



Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails