8. juuni 2021

Sinihallitusjuustu-pirnipirukas

Kui kokku saavad sinihallitusjuust ja pirn, siis naljalt halbu maitsekombinatsioone see ei tekita. Täpselt selle tõestuseks on seesama mõnus pirukas, mis maitseb tõesti imeliselt! See pirukas sobib nii ahjusoojalt kui ka jahtunult. Valmista seda hommikusöögiks, vahepalaks või premeeri end sellega nädalavahetusel, ka piknikule sobib see kaasavõtmiseks suurepäraselt. 

Lisaks maitsele on selle piruka suureks plussiks selle lihtne valmistamine. Kõige lihtsam, kui kasutad külmutatud pärmi-lehttainast, mis on pakendis juba valmislõigatud plaatidena. Nii ei pea sa tainarulli kasutama, lõikama ega mõõtma. Tainaplaadid soovitan ühendada munavalgega, mis toimib n-ö liimina. Täidise ettevalmistamine on sama lihtne – haki komponendid ning laota tainale. Sinihallitusjuust on siin retseptis ülioluline, mistõttu ära kindlasti asenda seda mõne muu juustuga. Ilma selleta ei teki lihtsalt seda sobivat maitsekombinatsiooni! Minul oli kasutusel Savencia Saint Agur sinihallitusjuust, mis on tekstuurilt meeldivalt kreemjas ning maitselt parasjagu särtsakas.

Kogus: 1 pirukas, jagub umbes 6 le
Valmistamisaeg: 10-15 minutit + küpsemisaeg
Muu info: Ära kindlasti asenda sinihallitusjuustu mõne muu juustuga!

400 g pärmi-lehttainast (ehk 4 tainaplaati)
50-60 g sinihallitusjuustu
2 sl India pähkleid, hakituna
2 tl tüümiani, hakituna
1 küps pirn
pipart

1 muna (määrimiseks)

Laota lehttainaplaadid lauale ning tõsta lühemad otsad veidike üksteise peale, et saaksid pika rea. Eralda munavalge – kollasest ning pintselda üksteise peale ulatuvad tainaotsad munavalgega. Seejärel suru sõrmedega need tugevasti omavahel kokku. Laota tainale murendatud sinihallitusjuust, hakitud pähklid, tüümian ning kooritud ja väikesteks tükkideks lõigatud pirn. Raputa peale pipart.

Nüüd keera tainas pikemast servast rulli ning määri tainaäär munavalgega kokku, et pirukas küpsemisel lahti ei tuleks. Seejärel keera tekkinud rull omavahel keerdu ning aseta see küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø22-24cm). Küpseta 190 kraadi juures 25 minutit. 

Retsept valmis koostöös Savenciaga!


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails