27. jaanuar 2021

Spinati-hernepasta (gluteenivaba!)

Lõuna- ja õhtusöökide ideid ei ole kunagi liiga palju ning sellepärast jagan rõõmuga üht hea pastaretsepti. Pastaroogade kasuks räägib nende lihtne valmistusviis ning alati maitsev lõpptulemus. Üks lihtne retseptike ongi Teie ees, kus üheks peaosaliseks on põnev roheline kaste, mis koosneb peamiselt spinatilehtedest, hernestest ja veel mõndadest maitset täiendavatest komponentidest. See on retsept, mille abil saab valmis kiire lõuna- või õhtusöök kõigest 15 minutiga. Kusjuures, antud retsept on gluteenivaba (ja kui jätad parmesani lisamata, siis ka laktoosivaba)! 

 

Selle pastaroa valmistamisel kasutasin Panzani gluteenivaba penne pastat, mis on ausalt öeldes nii maitselt kui ka tekstuurilt täpselt nagu tavaline nisujahust valmistatud pasta. Igati äge toode, mida soovitan proovida. Ja nagu eelnevalt mainisin, siis retsept on lihtne ning erilisi nippe õnnestumiseks ei vaja!


Kogus: kolmele
Valmistamisaeg: 15 minutit
Muu info: Gluteenivaba!

300 g gluteenivaba Panzani pastat
suur peotäis spinatilehti
125 g külmutatud herneid
25g India pähkleid, röstituna
1 laimi mahl ja riivitud koor
2 sl parmesani, riivituna
4 sl oliiviõli
1 suurem küüslauguküüs
0,75 dl vett
soola, pipart

Serveerimiseks:
tükeldatud tšillit, India pähkleid, hernevõrseid oliiviõli, musta pipart, parmesani

Keeda pasta soolaga maitsestatud vees valmis, nõruta lohakalt. Pasta valmimise ajal tee kaste: pane spinatilehed ja herned minutiks keevasse vett, nõruta ning tõsta need kannmikserisse. Lisa kõik ülejäänud ained ning maitsesta soola-pipraga. Mikserda ühtlaseks, lisades vedelama tekstuuri saamiseks täiendavalt vett. Maitsesta lõplikult ning sega kaste äsja keedetud makaronidega. Serveeri!

Retsept valmis koostöös Panzaniga!


2 kommentaari :

  1. Tere. Tahaksin spinati asendada peterselliga. Kas tasub proovida?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Petersell on üsna tugeva ja intensiivse maitsega. Kui tõesti on soov peterselliga teha, siis seda tuleks panna oluliselt vähem kui spinatit. Samas siis ei saa ka nii mõnusat rohelist värvust pastale:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails