1. detsember 2020

Maitsev kohupiimakeeks

Kui Te otsite pühadeajaks mõnda lihtsat retsepti, siis see keeksiretsept on kindlasti üks nendest. See küpsetis on selline ehe nostalgia - lihtne ja maitsetelt nii puhas, aga samas põnev. Kusjuures, ka selle keeksi puhul on nii, et seistes muutub see üha mahlasemaks ning saavutab oma kõige maitsvama olemuse ehk isegi teisel või kolmandal päeval peale küpsetamist. Muidugi ei tähenda see seda, et see kohupiimakeeks poleks maitsev ka koheselt peale küpsetamist  - muidugi on ning klaasi piima või tassikese kohviga veel eriti mõnus!

Soovitusi ja nippe ma selle keeksi valmistamiseks jagada ei oska, kuna selle retsepti puhul on vaja tõesti vaid kõik komponendid kokku segada ning seejärel ahju küpsema pista! Valmistasin selle keeksi koostöös Farmiga. Soovitan kindlasti piiluda nende instragrami lehte, kuna leiate sealt ühe põneva auhinnamängu, kus on auhinnaks KitchenAid mikser. Lisaks leiab sealt lehelt ka kuhjaga erinevaid retseptiideid!

250 g toasooja võid
200 g suhkrut
3 muna
250 g köögikohupiimapastat (Farmi)
300 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
näpuotsatäis soola

Glasuur:
0,5 dl vahukoort
100 g valget šokolaadi


Sega või suhkruga vahule, lisa segades ükshaaval munad. Seejärel sega juurde kohupiimapasta. Sega kuivained omavahel ning lisa või-segule. Tõsta tainas võiga määritud keeksivormi ning küpseta 200 kraadi juures 45-55 minutit. Kummuta keeks alusele ning lase jahtuda.

Glasuuri valmistamiseks kuumuta koor potis keemiseni. Lisa valge šokolaadi tükid ning lase neil koore sisse sulada. Sega ühtlaseks ning nirista kaste jahtunud keeksile.

Retsept valmis koostöös Farmiga.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails