16. november 2020

Speltajahust juustune sibula-peekonipirukas

Kui ma peaksin nimetama ühe roa, mis mulle sügist meenutab, siis on see kindlasti seesugune toitev pirukas. Mõnusalt kosutav ning sobib maiustamiseks eriti hästi just siis, kui väljas ilmad oodatust pisut jahedamad ja tuulisemad. Siis ongi seesugused juustuga rikastatud pirukad eriti oodatud - koos tassikese teega saab aja korraks maha võtta ning nautida kõike, mida sügis pakub!

Kogus: 8 pirukaviilu
Valmistamisaeg: 30 min + küpsemisaeg
Info: Soovi korral võid vahukoore asendada ka kohvikoorega, kuid kindlasti mitte piimaga!

Põhi:
3 dl speltajahu
100 g võid
näpuotsatäis soola

Täidis:
2 sibulat
100 g suitsupeekonit
2 sl hakitud tilli
soola, pipart

Kate:
2 muna
1 dl rõõska koort (35%)
125 g juustukuubikuid
1 tomat

Aseta põhjaks minevad komponendid kaussi ning näpi sõrmedega ühtlaseks tainaks. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø20cm) põhja ja äärtele ning tõsta külmkappi ootele 10 minutiks. Tükelda sibul ning kuumuta pannil õlis läbi. Lõika peekon ribadeks ning lisa samuti pannile sibulale seltsiks. Kuumuta segu sibula pehmenemiseni, seejärel sega juurde till, maitsesta soola-pipraga ning tõsta pann pliidilt. Sega omavahel munad ja koor, lisa maitseks soola.

Laota sibulasegu pirukapõhjale, tõsta peale juustukuubikud ning vala vormi kooresegu. Kõige peale lisa katteks tomativiilud. Küpseta pirukat 180 kraadi juures 30-40 minutit.

Retsept valmis koostöös ettevõttega Coop ning see kook ilutseb ka retseptilehtedel, mis on leitavad Coop kauplustest üle Eesti!


2 kommentaari :

  1. Kas speltajahu asendamine mõne muu jahuga oleks mõeldav? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ikka võib. Mis jahu on soovi kasutada?
      Võib vabalt kasutada ka sama kogus nisujahu!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails