16. oktoober 2020

Maasikakook kondenspiimakreemiga

Ma vabandan pisut vaiksema perioodi eest siin blogis. Retseptid on end tegelikult vapralt üles rivistanud ning ootavad tasapisi avaldamist. Mis mind peatab on aga aeg (täpsemalt selle puudumine). On nii palju erinevaid ägedaid toiduprojekte, millega seotud olen ning mis kõige toredam - meisterdan suure õhinaga ka oma uut kokaraamatut, mida võib kevadel ehk juba ka poodides kohata. Hoian Teid sellega kindlasti kursis!

Tänane postitatud koogiretsept on tegelikkuses ehk pisut rohkem suvine teema, siis kui maasikad peenramaadel valmivad. Kuna aga minu viimastele instgrami-storydele tuli selle retsepti küsijaid üsna palju, siis jagan rõõmuga seda ahvatlust ka oma blogis. Olgem ausad - see kook on niii maitsev, koogikihtide vahel olev kondenspiimakreem lihtsalt hullutavalt hea ning olemuselt sobib see ka praegusel hooajal valmistamiseks. See maius loob meeleolu, lohutab külma ilma eest ning tekitab lihtsalt nii mõnusa enesetunde. 

Valmistamisaeg: 45 minutit+tahenemisaeg
Mitmele: 10-12 koogiviilu
Muu info: See kook sobib söömiseks veel mitu päeva pärast valmimistamist! Esimestel päevadel on koogikihid krõbedamad, mis siis päev-päevalt tänu täidisele pehmemaks muutuvad!

Tainas:
200 g nisujahu
200 g võid (mitte külmkapikülma)
0,5 dl (50g) külma vett
0,5 tl soola
paar tilka äädikat

Täidis:
300 g kondenspiima suhkruga
125 g toasooja võid
250 g maasikaid

Sega jahu võiga purutaoliseks seguks. Sega omavahel kokku vesi, sool ja äädikas ning lisa see segades jahu-võisegule. Sega ühtlaseks tainaks ning tõsta tainas külmkappi tunnikeseks. Oluline on, et tainas oleks külm.

Külmas olnud tainas rulli jahusel pinnal õhukeseks. Otsi välja 20 cm läbimõõduga koogivorm ning aseta vormi põhi tainale. Lõika selle abil välja ümmargune tainaring. Seesuguse koogivormi puudumisel kasuta ca 21-22 cm läbimõõduga šablooni. Meisterda niimoodi valmis 3 tainaringi. Järelejäänud tainas rulli samuti õhukeseks, sellest saad valmistada koogile purukatte.

Tee tainaringide põhjadele kahvliga torked ning küpseta neid pöörõhurežiimil 225 kraadi juures umbes 8 minutit. Tavarežiimi kasutades küpseta sama aeg, kuid 245 kraadi juures! Oluline on, et küpsetatud tainakettad jääksid ilusti kuldpruunid!

Valmista täidis: sega omavahel ühtlaseks seguks kondenspiim ja või. Haki maasikad. Pane küpsenud ja jahtunud tainaring küpsetuspaberiga kaetud 20cm läbimõõduga koogivormi põhjale. Kata põhi 1/3 kondenspiimatäidisega. Tõsta peale pool maasikatest.

Korda tegevust taas: tainapõhi, kondenspiimakreem, maasikad, tainapõhi, kondenspiimakreem. Viimasele kihile maasikaid ei tule, vaid selle asemel kata kondenspiimakreem eelnevalt küpsetatud ja seejärel käte vahel purustatud tainaga. Lase koogil külmkapis maitsestuda vähemalt 5 tundi. Seejärel kaunista kook meelepäraselt ja serveeri!

Retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht (juuni2020)!


1 kommentaar :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails