21. august 2020

Üks eriti lihtne laimi-kitsejuustupasta

Pastaretsepte ei ole kunagi liialt palju ning arvestades asjaolu, et kooliaeg on juba ukse ees, siis kulub seesugune lihtne lõunasöögiretsept kindlasti ära. See pastaroog valmib tõesti kiiresti, mistõttu sobib ka peale tööpäeva valmistamiseks siis, kui väga pikalt köögis askeldada ei soovi. Selle pasta teeb kindlasti eriliseks kreemjas kitsepiimast määrdejuust ning laimikoor. Viimane annab tsitrusele omast maitset, sobitudes justkui värske noodina kogu roale. Kitsejuustu määrdejuust aga annab kreemisust ning sobib pastakastmesse imeliselt. Selles retseptis kasutasin mahedamaitselist NaTurek Kozi määrdejuustu (näete seda ka pildil), mis on valmistatud 100% kitsepiimast. Tegemist on madalama rasvasisaldusega tootega, mis erinevalt lehmapiimatoodetele sisaldab vähem laktoosi. Seda määrdejuustu saad lisaks kasutada erinevate magusate kreemide valmistamisel, soolastes ja magusates küpsetistes, määrdena leival või saial. Soovitan proovida sedasama määrdejuustu ka ciabattal, millel katteks mustika- või põldmarjamoos ning peale raputatud pisut tüümiani - ulmeliselt mõnus kooslus!


Laimi-kitsejuustupasta valmistamiseks kasuta oma lemmikpastat, olgu selleks siis spagetid, penned või midagi kolmandat. Kindlasti ära unusta spinatit, mida lisa toidule ikka mehised peotäied. Spinati suur kogus võib esmapilgul muidugi ehmatada, aga see kaheneb hämmastavalt palju pastakeeduvees. Head isu!


Mitmele: kahele
Valmistamisaeg: 15 min

150 g meelepärast pastat
3-4 suurt peotäit spinatilehti
2 dl kohvikoort
1 laimi riivitud koor
100 g kitsepiima määrdejuustu
parmesani, oliiviõli
soola, pipart


Keeda pasta soolaga maitsestatud vees valmis. Minutijagu enne valmimist, lisa pastale seltsiks ka spinatilehed. Nõruta seejärel, jättes alles pisut ka pastakeeduvedelikku. Viimane on vajalik pasta turgutamiseks, kui see kipub lõpptulemusena liiga kuivaks jääma.

Samal ajal kuumuta pannil koor, lisa laimikoor ja kitsejuust ning kuumuta segades segunemiseni. Lisa pasta ja spinat ning sega õrnalt nii, et kõik saaks kastmega kokku. Maitsesta lõplikult, vajadusel lisa pisut eelnevalt kõrvale pandud pastakeeduvett. Serveeri parmesani, oliiviõli ja veidikese pipraga.


Postitus sündis koostöös Savencia juustudega.

2 kommentaari :

  1. Apppiii kui imeline see pasta oli! Kindlasti hakkan seda tihedamini tegema. Aitäh:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nii tore, nii tore. Mulle endale meeldis see ka väga:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails