3. juuli 2020

Turgutav õunamojito (alkoholivaba)!

Mina olen selle suvega rahul - on päikest, nauditavat soojust, pisikesi tuuleiile, sumedaid suveõhtuid, kargeid hommikuid ning viimasel aja sekka ka pisut oodatud vihmasadu. Jaanipäev oli uskumatult ilus ning juulikuu on samuti alanud tegelikult päris kenasti, seega oleks patt nuriseda!

Kui aus olla, siis eelmistel nädalatel olnud suure suvekuumusega oli esialgu raske kohaneda, kuid sellega harjub siiski ajapikku ära. Ka menüü kohandub vastavalt soojusele ning nii on esikohal kerged toidud ning loomulikult arvestatavas koguses vett. Minule meeldib suvekuumusega meisterdada erinevaid alkoholivabasid kokteile - need on jahutavad ja turgutavad, kustutades janu, samas täites omajagu kõhtu. Üks minu lemmikkokteilidest ongi seesama mojito, mida tihtipeale teen vastavalt kodus olemasolevale. Seda kokteili saab tegelikult meisterdada igasugu mahladega, samuti olen seda valmistanud kasemahla ja mineraalveega. Viimast soovitaksin siiski pooleks mahlaga lisada, kuna (vähemalt minu maitsele) jääb niisama veega valmistatud joogike kuidagi puudulik. Piparmünti lisage ka kindlasti ning selle koha pealt ärge koonerdage! Minul on seda hetkel kodus enam kui küll, sest istutasin selle kevadel pisikestesse pottidesse ja vaid kahe kuuga on pisikestest taimedest kasvanud tõeliselt rohelised taimepuhmad. Seekord valmistasin mojito õunamahlaga, mis on küllaltki värskendav ja maitserohke. Tänu mahla magusele tõmbasin suhkrukoguse aga pisut väiksemaks. Kui aga valmistate selle joogi mõne vähemmagusa mahlaga, siis kindlasti koriigeeriga ka suhkrukogust!


Ühesõnaga on see värskendav ja lihtsasti valmiv suvekokteil, mida kindlasti soovitan proovida. Sisaldab see pisut magusat ja hapukat, kuhjaga värskendust ning põnevaid maitseid!

Valmistamisaeg: 5 minutit
Mitmele: kahele

väike peotäis piparmündilehti
pool sidrunit
2 tl pruuni suhkrut
jääkuubikuid
õunamahla* (Põltsamaa)


Jaota piparmündilehed kahte klaasi, lisa sidrunist lõigatud sektorid ning suhkur. Tambi mõne tömbi köögiriistaga klaasides olev segu puruks. Seejärel täida klaasid jääkuubikutega! Vala juurde õunamahl – niipalju, et klaasid oleks täidetud. Kaunista täiendavalt piparmündilehtedega!

*Õunamahla asemel sobib kasutamiseks ka ananassi- või viinamarjanektar või jõhvikajook!

 Retsept valmis koostöös Põltsamaaga!

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails