31. mai 2020

Küpsetamata linnupiimakook!

Küpsetamata koogid on suvisel ajal eriti hinnas. Need valmivad ilma ahjuta ning on ka oma olemuselt vägagi lihtsad. Järgnevalt üks magus koogike, mis on inspiratsiooni saanud nostalgilistest linnupiimakommidest. See kook on selle maitsva kommi mõnus tõlgendus! Ja see koogike ei ole mõeldud vaid täiskasvanutele – see maius on meeltmööda ka lastele!


Valmistamisaeg: 30 minutit + tahenemisaeg 4 tundi
Mitmele: 10le

Põhi:
360 g Domino, Oreo või Mesikäpa küpsiseid
50 g võid
50 g toasooja toorjuustu


Täidis:
80 g maasikamoosi (kasutasin Põltsamaa moosi)
5 želatiinilehte (kasutasin Ruf želatiinilehti)
vett
2 dl vahukoort
400 g kohupiimapastat
75 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut


Purusta küpsised köögikombaini abil peeneks puruks. Sulata või ning lisa see koos toorjuustuga küpsisepurule, sega ühtlaseks massiks. Tõsta segu küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale (20-22cm) ning suru küpsisemass vormi põhja ja äärtele. Küpsisesegu on üsna palju, seega saad ääred teha ilusti kõrgemad!

Määri küpsisepõhjale maasikamoos. Tõsta želatiinilehed külma vette paisuma 7-10 minutiks. Vahusta koor tugevaks vahuks ning teises kausis sega lahti kohupiimapasta. Lisa vahukoorele kohupiimapasta, suhkur ja vanillisuhkur ning mikserda kiirelt kogu segu läbi. Väldi ülemikserdamist!

Pigista želatiinilehed käte vahel kuivemaks. Kuumuta 3 sl vett keemiseni ning tõsta pliidilt. Lisa koheselt želatiinilehed ning sega segu kiirelt ühtlaseks. Nüüd tõsta 1 sl vahukooresegu kuuma želatiini ning sega ühtlaseks. Seejärel vala kogu želatiinisegu vahukoore-kohupiimatäidisele ning sega kiiresti ühtlaseks. Tõsta saadud täidis vormi, silu ühtlaseks ning lase külmkapis taheneda vähemalt 4 tundi kuni üleöö. Kaunista meelepäraselt ja serveeri!


Retsept valmis koostöös Põltsamaaga!

10 kommentaari :

  1. Kas küpsised tuleb purustada koos vahekihiga ning kas kohupiimapasta on maitsestamata või vanilli oma? Tundub nii isuäratav kook, mis läheb kindlasti tegemisele :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere,

      Vahekihiks olev moos tuleb laotada küpsisepõhjale. Kohupiimapasta on tavaline maitsestamata!

      Kustuta
  2. Tere! Minu arust tahab küsija teha kooki täidetud küpsistest, peab aga kasutama tavalisi küpsiseid, ilma vahekihita. Proovin ise ka seda kooki varsti teha. Aitäh,Ragne, saan siit alati mingi idee ja retsepti.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ai jaaa, vist tõesti:) Tegelikult tuleb ikka kasutada koos vahekihikreemiga (Domino) küpsiseid ning need siis purustada ühtlaseks seguks.

      Kustuta
  3. Tere! Kas oskate öelda, millised võiksid olla kogused, kui tahta teha 26 või 28cm läbimõõduga koogivormis?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere,

      Kui teha 26cm vormi, siis peaks kogused korrutama 1,7ga. Kui teha 28cm vormi, siis tuleks koguseid võtta topelt:)

      Kustuta
  4. Mitme grammised need želatiini lehed on? Kahjuks poest ei leia neid.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Need täiesti tavalised želatiinilehed. Võib kasutada ka muu ettevõtte toodet!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails